Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΟΥΣ

Η ανεπίτρεπτη παράλειψη 5ετούς ελέγχου ασφάλειας, όπως κάθε νέου εμβολίου, η ύπαρξη υδραργύρου στα συστατικά και οι αναφερόμενες παρενέργειες όπως και η απαγόρευση χρήσης σε εγκύους και παιδιά από την παρασκευάστρια, είναι οι σαφείς λόγοι, που ξεσήκωσαν τους συνανθρώπους μας σε όλη τη Γη και κατακλύστηκε το διαδίκτυο από διαμαρτυρίες, καταγγελίες και δηλώσεις επώνυμων ιατρών Ελλήνων και της αλλοδαπής, για την αποφυγή χρήσης του εμβολίου κατά του ιού Η1Ν1v, γνωστού ως της γρίπης των χοίρων που ξεκίνησε από το Μεξικό.
    Μας έχουν γνωστοποιηθεί οι 2 κατατεθειμένες μηνύσεις στην Αυστρία και στις ΗΠΑ, κατά των υπευθύνων επώασης και διασποράς του ιού.
    Επίσης έχουμε συλλέξει τις δημόσιες δηλώσεις Υπουργών Υγείας, τέως και νυν, δημόσιες δηλώσεις νοσοκομειακών ιατρών και διευθυντών, και Ελλήνων και της αλλοδαπής Πανεπιστημιακών, έχουμε παρατηρήσει τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, που όμως δεν έχουν την απαραίτητη πληρότητα για εξαγωγή συγκριτικών συμπερασμάτων έτους, ετών, προσβεβλημένων, θανόντων, αυτοϊαθέντων, κοινής εποχιακής γρίπης και χοίρων, δαπάνες έτους και ετών κοινής εποχιακής και χοίρων, κόστος αγοράς εμβολίου χοίρων.
Δεχόμαστε όλοι οι Έλληνες και στο ΙΝΚΑ έχουμε καταγγελίες και παράπονα, που σχετίζονται με την διασπορά τρόμου και υποβολής πιεστικής προτροπής από ανεπίσημες καταχωρήσεις στην τηλεόραση και στον τύπο, υπέρ του εμβολίου, παρά την παράλειψη του 5ετούς ελέγχου κλπ, καθώς και με εν τέλει υποσημείωση ότι είναι προαιρετικό, δηλαδή όποιος το κάμει είναι δική του η ευθύνη.
Δεν μπορούμε ακόμη να πιστέψουμε στα αυτιά μας, την μετριότητα όσων είπε η Επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. κα Ανδρούλα Βασιλείου, για την Ελληνίδα Υπουργό Υγείας.
Αυτά είναι πολύ σοβαρά και ταυτόχρονα πολύ ασόβαρα πράγματα, που έτσι περιέχουν σοβαρό κίνδυνο για τους πολίτες καταναλωτές αγαθών υγείας, καθώς και ακραία οικονομική επιβάρυνση της χώρας σε τωρινούς ακραία δύσκολους καιρούς.
Δεν έχουμε δει πουθενά, ούτε από την Υπουργό Υγείας κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ούτε από τον Υπουργό οικονομίας κο Παπακωνσταντίνου, ούτε την Επίτροπο Υγείας κα Ανδρούλα Βασιλείου, να έχει ξεκινήσει η διαδικασία αγωγής αποζημίωσης των χωρών που ζημιώθηκαν με τις δαπάνες αγοράς του εμβολίου Η1Ν1v, κατά των υπευθύνων της διασποράς του ιού, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στις 2 μηνύσεις που κατατέθηκαν στην Αυστρία και στις ΗΠΑ.
Έχουμε δει μια έρευνα που διέταξε ο αξιότιμος Εισαγγελέας Ρόδου, κος Κ. Μπούτσικος, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ιατρών και βάσει του συνοδευτικού εγγράφου του εμβολίου και πιστεύουμε, ότι μπορεί να έχουμε από την ασφαλή ψηλάφηση που ακολουθεί πάντα η ανακριτική διαδικασία, τα ασφαλή συμπεράσματα για αυτή την εμβολιαστική προσφορά, όπως εσπευσμένα εξαγγέλθηκε σαν πανδημία από τον Π.Ο.Υ.
 ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: