Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΑ

Άρχισαν να εκδίδονται οι άδειες για απόσταξη τσικουδιάς, στο δημαρχείο Κισάμου ως στις 30-Οκτωβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες 28223-40207 καθημερινά εκτός Σαββάτου Κυριακής.

Άρχισαν και συνεχίζονται οι εγγραφές στα μαθήματα του Ωδείου Κισάμου ως και στις 30 Οκτωβρίου.
Τα τμήματα που λειτουργούν είναι Βυζαντινή μουσική, πιάνο, κιθάρα, αρμόνιο, ντραμς, ακορντεόν, ηλεκτρική κιθάρα, παραδοσιακό βιολί-λαούτο-λύρα, μπουζούκι και μουσική προπαιδεία. Πληροφορίες στο Ι.Μ.Κ.Σ και στα τηλ. 28220-24184 απογευματινές ώρες.

Κάθε Παρασκευή στο αμφιθέατρο του δήμου Κισάμου γίνεται προβολή ταινιών από την νεολαία Κισάμου είσοδος -ότι ποθεί ο καθένας- και ώρα έναρξης 21.30μ.μ.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Λουσακιών ξεκινάει την εκμάθηση παραδοσιακών χορών στην ανακαινισμένη αίθουσα του συλλόγου την Κυριακή 11 Οκτωβρίου και ώρα 17.30μ.μ. Δημοτικό σχολείο Λουσακιών.

Σήμερα ο Κισαμικός παίζει στο Κολυμβάρι στις 16.οομ.μ με τον Παγχανιακό για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος Χανίων, και η Θύελλα Καλαθαινών με τον ΑΟΔΑ στον Αλικιανό την ίδια ώρα. Όλοι οι αγώνες της πρώτης φάσης είναι σε ουδέτερα γήπεδα.

1 σχόλιο:

Νίκος Π είπε...

Kapoies Paraskeves o xwros probolis tainiwn tha allazei kai tha metaferomaste stin aithousa provolon tou eniaiou Lykeiou Kisamou! Me auto ton tropo theloume na doun oi polites to xoro tou sxoleiou (pera apo mia "filaki" gia tin ekpaideusi ton paidiwn tous) kai san ena meros pou mporei an to theloume na prosferei politismo! Me ektimisi, Nikos Pappas.