Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΡΚΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΕΝΤΑΣ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε και το πάρκο των τροχαίων ατυχημάτων «Χρήστος Πολέντας» στις Βουκολιές, όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση, παρόντων δεκάδων συγγενών θυμάτων της ασφάλτου, μεταξύ αυτών και του πατέρα του Χρήστου Πολέντα, Σταύρου.
Στο ιστορικό κατασκευής του πάρκου αναφέρθηκαν ο απερχόμενος γενικός γραμματέας της περιφέρειας, Σεραφείμ Τσέκας και ο Νομάρχης Χανίων, Γρηγόρης Αρχοντάκης. Στην αντιφώνηση του ο Οικουμενικός Πατριάρχης απηύθυνε παραινέσεις προς όλους να τηρούν τους κανόνες οδικής ασφαλείας.
«Δυστυχώς, τα τροχαία ατυχήματα, διά πολλούς και διαφόρους λόγους, τους οποίους δεν είναι του παρόντος να αναλύσομε, αυξάνονται καθημερινώς με γεωμετρική πρόοδον σε όλο τον κόσμο. Αι εκ τροχαίων ατυχημάτων απώλειαι εις ανθρωπίνας ζωάς ετησίως, εις όλον τον κόσμον, υπερβαίνουν τας αντιστοίχους ένας μεγάλου πολέμου, χωρίς να υπολογίσομε όσους καθίστανται διά βίου ανάπηροι», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: