Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ



Εγκαίνια του Μουσείου ελιάς στις Βούβες, σήμερα Τετάρτη, 07 Οκτώβριος 2009, και ώρα 19.00μ.μ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αναστήλωσης του πέτρινου παραδοσιακού κτηρίου, που θα στεγάσει το Μουσείο ελιάς Βουβών Κολυμπαρίου και έχει ήδη ξεκινήσει η αναζήτηση εκθεμάτων σχετικά με την καλλιέργεια και τη συγκομιδή της ελιάς, καθώς και με την παραγωγή ελαιολάδου. Τα εγκαίνια του Μουσείου θα γίνουν στις 7 Οκτωβρίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μουσειο ελιας ναι !!
Αλλά με το λαδι 2 και και 2,5 ευρω νομιζω ειναι ντροπη μας ...
με ψευτικες επιδοτησεις, με αδιαφανεις χειρισμους και χρεωμενους συνεταιρισμους είναι 3 φορες ντροπη μας ... με την αδυναμια να πουλησουμε το λαδι μας στην υπολοιπη Ελλαδα και στην Ευρωπη μονοι μας και να πουλανε οι Ελαϊδες 6 και 7 ευρω και η Ελαις να πουλιεται σε ξενους, με το λαδι να πουλιεται 20 ευρω τα 900 γραμμαρια στην Ολλανδια
ΝΤΡΟ - ΠΗ - ΜΑΣ !!

Εγω θα έκανα νεα μουσειο ΝΤΡΟΠΗΣ ...

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Δίκιο έχεις !!!