Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΤΑ ΔΩΡΑ

Από όπου πέρασε ο Πατριάρχης τον γεμίσανε με δώρα!! Δώρα ακριβά και ωραία. Δώρα άνευ ουσίας και σημασίας. Άκουσα για χρυσές ελιές, για πανάκριβους πίνακες ζωγραφικής και σκαλιστά μπαούλα.
Η ερώτηση μου είναι αν τα έχει όλα αυτά ανάγκη ο σεμνός αυτός άνθρωπος; Αμφιβάλλω και θα προτιμούσε να έβλεπε περισσότερους πιστούς στα μέρη που επισκεπτόταν, από το να γεμίζει τα πορτμπαγκάζ των αυτοκινήτων που τον συνόδευαν με ....... άχρηστα αντικείμενα.
Ίσως αυτό το κατάλαβε ο νομάρχης που συμπλήρωσε !
.... ο πίνακας που κάναμε δώρο στον Πατριάρχη, υπήρχε στο Ίδρυμα Άγιος Ραφαήλ των Χανίων και τα χρήματα της αγοράς του από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα αξιοποιηθούν για τους σκοπούς του ιδρύματος.
Αλήθεια οι άλλοι δήμοι και φορείς που αξιοποίησαν τα χρήματα των δώρων; Ακου εκεί χρυσή ελιά 10.000 Ε...περίσευμα τα έχουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: