Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

ΜΠΟΜΠΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Τέσσερις περιβαλλοντικές “βόμβες” απειλούν στο άμεσο μέλλον την Κρήτη! Μεγάλα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον της Κρήτης ανέδειξε με 4 νέες ερωτήσεις που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης που είναι και μέλος των επιτροπών Περιβάλλοντος και Υγείας, Αλιείας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Οι ερωτήσεις αφορούν θέματα που έχουν επανειλημμένα αναδειχθεί από τις τοπικές κοινωνίες και ειδικότερα:
1) Τη λειτουργία λατομείου μέσα σε προστατευόμενη περιοχή (Βαχός Βιάννου στοΗράκλειο)
2) Τη δόμηση τουριστικών καταλυμάτων μέσα σε υγρότοπο (Λασίθι)
3) Την επικείμενη κατασκευή λιμνοδεξαμενής μεγάλης κλίμακας εντός των ορίων προστατευόμενης περιοχής (Χανιά)
4) Την ανεξέλεγκτη απόρριψη των αποβλήτων των θερμοκηπιακών μονάδων (Λασίθι, Ηράκλειο, Χανιά). Χανιά εννοεί Φαλάσαρνα-Κουντούρα!!

Ούτε λόγος βέβαια για το νταμάρι στο φαράγγι της Καντάνου. Αλλά θα μου πείτε τι δουλειά έχει ο άνθρωπος στην γειτονιά μας όταν ακόμα ο ντόπιος υποψήφιος βουλευτής .... σιωπά.
Διαβάζω στον Αγώνα της 1-10 -2009
.......Δεν αναφέρατε όμως ούτε κουβέντα για το μεγάλο πρόβλημα της συνεχιζόμενης καταστροφής του πανέμορφου ιστορικού μας φαραγγιού από την παράνομη λειτουργία του νταμαριού, ούτε κουβέντα για την ανάγκη ανακήρυξης του παλαιού λιθόκτιστου δρόμου σε ιστορικό μνημείο μνήμης, ιδιαιτέρως μετά την απόρριψη του αιτήματος μας από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά δεν είπατε κουβέντα ούτε για το άλλο μείζον θέμα της περιοχής μας, το ξεπούλημα της Σπίνας και του Αποπηγαδιού στις πολυεθνικές. Ομοίως και στο προεκλογικό σας φυλλάδιο που έφτασε στα σπίτια μας, όπου αναφέρεστε ειδικώς για την “πράσινη ανάπτυξη” και τον περιβαλλοντικό ορειβατικό τουρισμό, όμως τα “φλέγοντα” περιβαλλοντικά προβλήματα της Καντάνου, καθώς και οι δυνατότητες της για μια άλλη “ανάπτυξη” απουσιάζουν παταγωδώς! Γιατί άραγε κύριε Δαμιανάκη; Αν δεν έχετε τώρα που ζητάτε την ψήφο μας, τίποτα να μας πείτε για αυτά τα τόσο σοβαρά προβλήματα του τόπου μας, τι θα κάνετε όταν μεθαύριο εκλεγείτε βουλευτής; .....Με τιμή Μια νέα της Καντάνου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΤΗΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: