Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
Σπάραξαν όλοι στο ακροατήριο με την κατάθεση της μητέρας του αδικοχαμένου φοιτητή, Ειρήνη Χορευτάκη. Με δάκρυα στα μάτια, η τραγική μητέρα που παρέδωσε για μία ακόμα φορά μαθήματα αξιοπρέπειας, αναφέρθηκε στο προφίλ του αδικοχαμένου παιδιού της. Στις θυσίες και στους κόπους να «αναστήσει» το Μανόλη της για να τον «σκοτώσει αυτός ο κύριος». Ήταν η πρώτη φορά που η μητέρα του 20χρονου αντίκριζε πρόσωπο με πρόσωπο το δολοφόνο του γιου της. Με βλέμμα γεμάτο οργή γύρισε στην πλευρά του κατηγορουμένου και τον κοίταξε επίμονα στα μάτια για αρκετά δευτερόλεπτα. «Αφήστε με να τον δω. Δεν τον έχω ξαναδεί» είπε.
«Δεν είμαι μάνα-κουκουβάγια» ανέφερε απευθυνόμενη στην πρόεδρο του δικαστηρίου, κ. Χείλιου. Ήμουν πολύ αυστηρή μαζί του. Είχε γεννηθεί με πρόβλημα υγείας σοβαρό. Επί 18 ημέρες ήταν διασωληνωμένος. Μέχρι και το γυμνάσιο ήταν λιποβαρές παιδί. Μια σταλιά παιδάκι. Και στο σχολείο του μάθαινα να είναι πάντα ευγενικός, χαμηλών τόνων. Ο Μανόλης ήταν πάντα το θύμα. Μέχρι και στο νοσοκομείο τον πήγαμε με κατάγματα στα πλευρά επειδή τον είχαν χτυπήσει κάποιοι τσαμπουκάδες όπως τον Λαγουδάκη. Είχε σοβαρό πρόβλημα συγκέντρωσης. Σε άλλα χέρια θα ήταν αναλφάβητος. Δεν ύψωνε ποτέ τη φωνή του. Εκείνο το βράδυ δεν έβρισε τον κατηγορούμενο. Δεν το είχε κάνει ποτέ στη ζωή του.
Η Ειρήνη Χορευτάκη ανέφερε στην κατάθεση της ότι ο Μανόλης ήταν αγνός και αφελής και είχε άγνοια κινδύνου. Ο Λαγουδάκης, είπε, εμφανίστηκε από το πουθενά. Αν τον έβλεπε ο Μανόλης, δεν θα τον έπιανε αυτός (δείχνει τον Λαγουδάκη) γιατί έτρεχε σαν τον άνεμο.
Όσο για την απόφαση του δικαστηρίου είναι ισόβια όπως έπρεπε να είναι για τον φονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: