Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

ΘΥΕΛΛΑ ΚΙΣΑΜΟΥ: 5 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Το τμήμα στίβου της Θύελλας Κ. Κισάμου ενεργοποιήθηκε επίσημα στις 23/1/19 σε μία προσπάθεια για την καλλιέργεια του Κλασικού Αθλητισμού στην επαρχία Κισάμου, για την ανάδειξη αθλητών υψηλού επιπέδου και την γνωριμία και  ενασχόληση των παιδιών της περιοχής με το άθλημα του στίβου. Μέσω εφαρμογής παιδαγωγικών και προπονητικών μεθόδων διδασκαλίας , σχεδιασμένων από πανεπιστημιακής εκπαίδευσης καθηγητών-προπονητών φυσικής αγωγής, συνετέλεσε στο να προσφέρει στις ακαδημίες του συλλόγου  ένα παιδοκεντρικό πρόγραμμα προπόνησης εξειδικευμένο στις κινητικές και ψυχολογικές ανάγκες των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει να προωθεί το αθλητικό ταλέντο για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας μέσω του αγωνιστικού τμήματος.     
                        ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΔΙΑΝΑΚΗΣ
Στην 5ετή λειτουργιά του το τμήμα Στίβου της Θύελλας εξέπληξε με την παρουσία του σε Διεθνής , Πανελλήνιες, Παγκρήτιες και τοπικές αθλητικές διοργανώσεις, ενώ στα τμήματα της ομάδας έχουν γυμναστεί περισσότερα από 350 παιδιά όλων των ηλικιών. Αποκορύφωμα της "δουλείας" που γίνεται στο Δημοτικό Στάδιο Κισάμου ήταν  η 4η θέση του Άγγελου Μοδιανάκη με την Εθνική Ελλάδος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου K18 στο Κράγιεβο της Σερβίας (2021), το ασημένιο μετάλλιο του ίδιου αθλητή στην Διεθνή Συνάντηση Ελλάδος –Κύπρου στη Λευκωσία καθώς  και τα δύο χάλκινα στο Πανελλήνιο  Διασυλλογικό Πρωτάθλημα και το Πανελλήνιο σχολικό Στίβου στο αγώνισμα της δισκοβολίας. Σπουδαία διάκριση για την ομάδα της Θύελλας αποτέλεσε το χρυσό μετάλλιο του Σταύρου Σημαντηράκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Κ16 στην  Αθήνα (2021).
                         ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΚΗΣ
Αθήνα, Πάτρα, Χαλκίδα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ελευθερούπολη, Τρίπολη είναι οι πόλεις που έχουν ταξιδέψει ως σήμερα οι αθλητές της Θύελλας για να εκπροσωπήσουν την επαρχία Κισάμου σε Πανελλήνιο επίπεδο. Ορλίντ Τζόκα (100μ.-200μ.), Κλάιντι Μπεκίρι (800μ.), Κωνσταντίνος Καβαλέρης(δίσκος-σφαίρα), Κωστής Σανκόβ (δίσκος-σφαίρα), Νατάσα Ανουσάκη (400μ), Παναγιώτης Σταθάκης (4Χ200). Ευρυπίδης Σκορδυλάκης (μήκος), Δημήτρης Ανουσάκης (4Χ200) ,Ευαγγέλια Διαμαντάκη (4Χ200) και Ανδριάνα Κωνσταντουλάκη (80μ,4Χ200) έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους αγωνιζόμενοι στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
                         ΟΡΛΙΝΤ ΤΖΟΚΑ
Στα Παγκρήτια Πρωταθλήματα ( Κ16,Κ18,Κ20 & ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ) οι αθλητές της Θύελλας έχουν κατακτήσει τον εκπληκτικό αριθμό των 7 χρυσών, 17 ασημένιων και 19 χάλκινων μεταλλίων με τους αθλητές Ορλίντ Τζόκα (100μ-200μ), Άγγελος Μοδιανάκης (δίσκος- σφαίρα), Σταύρος Σημαντηράκης (σφαίρα), Κλάιντι Μπεκίρι (800μ.-1500μ.), Ελένη Μουρουζίδη (δίσκος- σφαίρα), Ανουσάκη Νατάσα ( 400μ.),Κωνσταντίνος Καβαλέρης ( δίσκος – σφαίρα), Μιχάλης Μπαριωτάκης (δίσκος), Χρυσάνθη Φαραντάκη (δίσκος – σφαίρα), Λένι Λέσι (800μ),Κωνσταντίνος Γεωργιλάς (150μ.), Σταύρος Φελεσάκης (80μ.), Ευαγγελία Διαμαντάκη (200μ. εμπόδια), Ντενάτα Μουράτι (δίσκος), Ευρυπίδης Σκορδυλάκης ( μήκος), Διονυσία Σημαντηράκη (ακόντιο), Γιάννης Μαλεφάκης ( μήκος), Άννα Χοχλάκη ( ανώμαλος δρόμος) και Γιώργος Καρατσαουσίδης (σφαίρα).
Μέσω των αγωνισμάτων του Στίβου αθλητές της Θύελλας έχουν κερδίσει υποτροφίες , μόρια για την είσοδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χορηγίες καθώς και την ευκαιρία να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία στο ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ένοπλων Δυνάμεων).
                        ΚΛΑΙΝΤΙ ΜΠΕΚΙΡΙ
Προπονητές της Θύελλας από το 2019 έως σήμερα έχουν διατελέσει: 
Κώστας Παπακωνσταντίνου, καθηγητής Φυσικής Αγωγής- προπονητής Στίβου Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, MSc Διοίκηση Αθλητισμού, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΑΠ- Hellenic Open University
Ελισαίος Δασκαλάκης: καθηγητής Φυσικής Αγωγής Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής Σόφιας (Προπονητής Ρίψεων) 
Νατάσα Ανουσάκη : Απόφοιτη Δημόσιου ΙΕΚ Προπονητικής Σιβιτανίδειου Σχολής (προπονήτρια ακαδημιών)
Ευαγγελίνα Ξανθουδάκη: : Απόφοιτη ΙΕΚ Προπονητικής (προπονήτρια ακαδημιών)
Αλεξία Μπαμπουνάκη (πρώην αθλήτρια στίβου, προπονήτρια ακαδημιών)
Το διοικητικό συμβούλιο της Θύελλας εκπροσωπούν ως πρόεδρος ο Μιχάλης Θεοδωρογλάκης και Γενικός Γραμματέας ο Γιώργος Πατεράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: