Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΡΡΗΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ.

"Πάμε μαζί" ή δρόμος Πολυρρήνιας 2022. 
Ο Σκοπός της εκδήλωσης-αγώνας ήταν διπλός...να γνωρίσουμε το υπέροχο χωριό της Πολυρρήνιας που βρίσκεται μια ασκελιά δρόμο και δίπλα μας, με την μακραίωνη ιστορία και την συνεχή κατοίκηση του εδώ και 30 αιώνες, και απο την άλλη να γίνει μια δωρεά σε όσους απο τους συμμετέχοντες ήθελαν, υλικοτεχνικού εξοπλισμού, για τα  εργαστήρια Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής και Χειροτεχνίας του Ειδικού Σχολείου Κισσάμου, ΕΕΕΕ Κουτουφιανών. Το σχολείο που εκπαιδεύει μαθητές σε δεξιότητες, ώστε όταν τελειώσουν τις σπουδές τους να είναι σε θέση να εργαστούν κάπου. 
Η πρωτοβουλία αυτή του πολιτιστικού συλλόγου Πολυρρηνίας έπιασε τόπο απο κάθε άποψη.. και αθρόα συμμετοχή υπήρχε και ο κύριος σκοπός της εκδήλωσης έγινε πράξη αφού οι υπεύθυνοι του συλλόγου παρέδωσαν το εξοπλισμό που μαζεύτηκε στην διευθύντρια του σχολείου κ. Πανδή Βασιλική αλλά και στις υπεύθυνες του Εργαστήριο Μαγειρικής κ. Μπαντουβά Ειρήνη και κ. Κασαπάκη Αριάδνη του Εργαστηρίου Χειροτεχνίας.
Συγχαρητήρια σε όσους είχαν αυτήν την πρωτοβουλία και ας ελπίσουμε οτι η πολιτεία θα δει και αυτή μια φορά παραπέρα ....απο την μύτη της...
Πάντα τέτοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: