Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ποτέ μα ποτέ δεν ήταν πιο καθαρή η Ήμερη Γραμβούσα παρά τους εκατοντάδες τώρα και χιλιάδες σε ένα μήνα καθημερινούς επισκέπτες της. Τα πάντα βέβαια λειτουργούν άψογα, γιατί βρέθηκαν δυο-τρεις άνθρωποι που αγαπούν το νησί των Πειρατών και διαθέτουν ατελείωτες προσωπικές ώρες για να το περιποιούνται, να το καθαρίζουν ... να το συντηρούν. Άλλη μια φορά λέω οτι ο Δήμος Κισάμου πρέπει να ενδιαφερθεί για το νησί αυτό και να έλθει σε μια συμφωνία με το ΥΠΠΟ ώστε να πάρει την θέση του και να αναδειχθεί επίσημα και δημόσια πλέον και όχι ιδιωτικά στο τουριστικό χάρτη. Σήμερα υπάρχει άναρχη κατάσταση στο νησί και αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι ειδικά ο "δήμαρχος του νησιού" ο αγαπητός Μιχάλης τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα...απο την συνεχιζόμενη εγκατάλειψη. Το νησί χρειάζεται τα ανταποδοτικά του απο τους χιλιάδες επισκέπτες του...ειναι κάτι λογικό και δεν είναι πρωτάκουστο... απλά χρειάζεται να βρεθεί μια λύση ώστε τα σπιτάκια του νησιού να έλθουν στο Δήμο ακόμα και με την μορφή ενοικίαση... τα υπόλοιπα θα έλθουν μετά από μόνα τους. 
Αν αυτές οι περιοχές υπήρχαν αλλού, που υπάρχουν Σπιναλόγκα για παράδειγμα, θα ήταν σημεία αναφοράς και τουριστικής προβολής... εμείς όμως όπως πάντα απαθείς παρακολουθούμε την καταστροφή τους.   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: