Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ -ΛΑΦΟΝΗΣΙ ...ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ

Πιτσιγαυδάκης Χαράλαμπος-Δικηγόρος, Φίλης Γιάννης, Πρώην Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης, Τσούτσος Θεοχάρης, Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Λυμπεράκης Πέτρος, βιολόγος Ph.D, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Κουκουράκης Κωνσταντίνος πρώην δήμαρχος Ιναχωρίου. Πέντε ομιλητές που με ένα στόμα είπαν τα ίδια για τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στις περιοχές Νατούρα που ο δήμος μας "ελέγχει" για την αδιαφορία, για προτεινόμενες λύσεις, ... και απο κάτω όλη σχεδόν η δημοτική αρχή να ακούει αυτά που δεν θα έπρεπε να της...λένε, αν έκανε όλα αυτά που έπρεπε. Όχι μόνο η σημερινή αλλά και όλες οι δημοτικές αρχές που απο την στιγμή που ανακάλυψαν οτι αυτές οι περιοχές ειναι οι κότες που γεννούν τα χρυσά αυγά δεν τις αφήνουν με κανένα .. κόστος.

Η πρωτοβουλία, από την ΕΠΟΦΕΚ ήταν ενδιαφέρουσα και φυσικά θα έχει και συνέχεια την Τετάρτη στην άλλη εκδήλωση που θα κάνει ο ΝΕΣΚ. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την καταστροφή που έρχεται πλην φυσικά αυτών που κάθε τετραετία τις τρυγούν. Φυσικά όλα αυτά ειναι λόγια και η απόσταση ως την εφαρμογή και την πράξη των δεσμεύσεων, κάθε φορά που γίνεται μια νύξη για τις περιοχές αυτές απο σοβαρούς επιστήμονες, ειναι μεγάλη και όλοι ξέρουμε πλέον και την απάντηση των αρχόντων... ..θα τις προστατέψουμε, θα το κάνουμε σωστά και πολλά άλλα θα που δεν γίνονται ποτέ βέβαια.

Μάλιστα γνωστός δημοτικός σύμβουλος που εξειδικεύεται στο να καλύπτει τα λάθη με μαεστρία διέψευσε και τον καθηγητή κ. Τσούτσο για την μόλυνση των υδάτων της λιμνοθάλασσας... υποστηρίζοντας οτι ειναι πεντακάθαρα. Υπολογίζω οτι απο αυτό το νερό πίνει κάθε καλοκαίρι και του έχει δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα να μην μπορεί να καταλάβει οτι 5.000 άτομα περνούν καθημερινά απο μια κλειστή θάλασσα ..με ότι αρρωστια έχει ο καθένας.
Η συνεχεια την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: