Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

ΡΕΤΖΑΚΑΣ 2022

 Άριστη η διοργάνωση του πρώτου αγωνα της χρονιάς με τρέξιμο βουνού αλλά και πεζοπορία με την ονομασία «Ρέτζακας Trail Run & Hike», πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022, στην ημιορεινή περιοχή Πλοκαμιανών, Βάθης, Τζιτζιφιάς (Δ.Δ. Ιναχωρίου, Δήμου Κισάμου, 10 χλμ. πριν το Λαφονήσι).
Μέσα από θαυμάσια σχεδιασμένη διαδρομή με αρχή και τέλος το παλιό σχολείο των Πλοκαμιανών αρκετοί αθλητές απο σωματεία απ όλη την Κρήτη αλλά και εκατοντάδες κόσμου ακολουθώντας την ίδια διαδρομή έκαναν την πεζοπορία τους, ως τον καταρράκτη «Ρέτζακα» που αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής. Σκοπός είναι η προώθηση και διάδοση του αθλητικού πνεύματος, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας, αλλά και η ευαισθητοποίηση στα, πάντα επίκαιρα, θέματα περιβάλλοντος και στα ζητήματα ελευθερίας των βουνών μας. Σύνθημα που ακούστηκε και στην αρχή αλλά και στο τέλος της διαδρομής απο τους διοργανωτές "Τα γυψορυχεία δεν έχουν δουλεια σε αυτήν την πανέμορφη διαδρομή".
Πολλά μπράβο στους διοργανωτές αυτού του υπέροχου αγώνα, ο δήμος ήταν απών, αφού την ίδια ώρα κάποιοι προτίμησαν το κουστούμι απο το σορτσάκι... περιμένοντας τον υπουργό κ. Αυγενάκη στην Κίσαμο.
Πολλά μπράβο και στην ιδέα του κεράσματος που ήταν πέρα για πέρα πλούσιο ,εκτός απο τα γνωστά αναψυκτικά, νερό και γλυκά, προσέφεραν σε όλους απο μια ζεστή φασολάδα, ένα πιάτο πιλάφι με βραστό, μια τσικουδιά και πολύ καλό κρασί.
Tα αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ
Και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: