Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ....

... όταν εμείς εδώ δίνουμε άδεια να κόψουμε τα ελάχιστα δημοτικά δένδρα που υπάρχουν στους δρόμους της πόλης, ειδικά στην Ηρώων Πολυτεχνείου που κάποτε ήταν γεμάτη ... ώστε να έχουν θέα τα μαγαζιά, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να κάνουν την πόλη τους ποιο φιλική και πράσινη.

Ένα νέο δέντρο στη θέση κάθε ξεραμένου κορμού. 
Σήμερα, στην Ηρώων Πολυτεχνείου, σε μια από τις πιο κεντρικές οδούς της πόλης μας, στη θέση των πρεμνών (ναι, υπάρχει αυτή η λέξη😉), δηλαδή των ξεραμένων κορμών και των κενών που υπήρχαν στα πεζοδρόμια, φυτεύτηκαν νέα δέντρα που σε λίγο καιρό θα αλλάξουν με το χρώμα τους τη φυσιογνωμία του δρόμου.  
Το ίδιο θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες και στην οδό Κυδωνίας, στην Αποκορώνου, την Ζυμβρακάκηδων και τα πεζοδρόμια άλλων κεντρικών σημείων της πόλης. 
Και αυτές οι φυτεύσεις προστίθενται στα 322 νέα δέντρα, τους 134 θάμνους, στα περισσότερα από 800 φυτά και λουλούδια που φυτεύτηκαν σε σχολεία και σε κεντρικά σημεία του Δήμου μας τους προηγούμενους έξι μήνες, δίνοντας μια ανάσα πρασίνου στην πόλη.
Παναγιώτης Σημανδηράκης

Αλήθεια κάποιος απο την δημοτική αρχή θα κάνει μια δενδροφύτευση εντός της πόλης υπάρχει; Υπάρχει ένας που να πάρει απόφαση να γεμίσει ξανά την Ηρώων Πολυτεχνείου με δένδρα; Δύσκολα βάζω.. προέχουν τα άλλα έργα... άσφαλτος και πεζοδρόμια για δεντράκια ειμαστε τώρα; 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: