Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Με τίτλο "Έγκριση παράτασης ολοκλήρωσης μελέτης Παράκαμψης Καστελίου Κισάμου και συμπληρωματικές γεωτεχνικές μελέτες στο τμήμα Κολυμβάρι-Καστέλι" ενέκρινε στις 10 Δεκεμβρίου 2021 το υπουργείο υποδομών...μιας και οι μελέτες δεν ήταν ακόμα έτοιμες απο τους ανάδοχους.... Βέβαια προκαλεί εντύπωση πότε ξεκίνησαν να τις κάνουν και πόσες παρατάσεις δόθηκαν ως και σήμερα. Όπως φαίνεται και στα έγγραφα που βγήκαν στην διαυγεια θα εκπλαγείτε. Πατήστε πάνω σε αυτά και θα διαπιστώσετε... την ταχύτητα των μελετών...η πρώτη παράταση δόθηκε το 2010 και η τελευταία έληγε το 31 -12- 2021. 
Το άλλο ενδιαφέρον είναι οτι γι' αυτούς λεγόμαστε ακόμα Καστέλι και προκαλεί εντύπωση πως ένας ολάκερος κρατικός μηχανισμός δεν ξέρει οτι απο το 1969 το όνομα της πόλης είναι Κίσαμος. Μάλιστα απορώ πως σε επίσημα έγγραφα υπάρχει αυτό το λάθος όπως έγινε και πριν απο δυο χρόνια με την περιοχή Μαυρομούστακο που δεν έχει σχέση με αυτήν που νομίζει το κράτος οτι είναι!!

Τέλος πάντων ας ελπίσουμε οτι θα είναι η τελευταία παράταση 31-12-2022 ώστε να γίνουν οι απαραίτητες γεωτεχνικέ μελέτες ..μιας και απο εκεί και πέρα ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς... για διαδρομή, χάραξη για τυχών απαλλοτριώσεις κλπ....
Είπαμε βγήκε απο το χρονοντούλαπο η παράκαμψη της πόλης, αλλά με αυτά που βγαίνουν καθημερινά στην φόρα είναι μάλλον ευκολότερο να ξαναμπεί παρά απο το να φτιαχτεί.

Υ.Σ Ελπίζω να μην έχουμε και πρόβλημα αργότερα με το ελεγκτικό ειδικά με τις ονομασίες που δεν υπάρχουν επίσημα πλέον... Καστέλι είμαστε μόνο για τους εχθρούς μας.. είτε μας αρέσει είτε όχι. Ευτυχώς βέβαια που γράφουν το Κίσσαμος με δυο σ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: