Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

ΔΗΜΕ ΑΚΟΥΣ;

Κάποτε είχα γράψει οτι πέρα απο την αγάπη του Κώστα για τον συνάνθρωπο του και την αληθινή του προσφορά ειδικά σε άτομα με ειδικές ανάγκες.. κάποιοι αναπαύονται σε ότι κάνει δίχως να καταλαβαίνουν οτι πραγματοποιεί εν μέρει τις δικές τους υποχρεώσεις. Πέρυσι κολύμπησε απο τον Μπάλο στο Καστέλι, την προηγούμενη χρονιά πήγε κολυμπώντας απο το ένα ακρωτήρι στο άλλο, πριν κάμποσους μήνες περπάτησε -έτρεξε- ίδρωσε απο την μια μεριά της Κρήτης ως και την άλλη, τις προάλλες κουβάλησε τα όνειρα του για τα άτομα με ειδικές ανάγκες απο το Καστέλι στα Χανιά... 
Κέρδισε την αγάπη μας, προσέφερε στο σχολείο που είχε ανάγκη, και είσπραξε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον δήμο Κισάμου. 
Φυσικά κάποιοι δεν αντέχουν και καλά κάνουν με τα τόσα ευχαριστώ και απάντησαν στον Δήμο αλλά και σε μια μερίδα πολιτών με δικαιολογημένα σωστό τρόπο...

Αγαπητέ Δήμε Κισάμου. 
Απ' οτι γράφεις "Τα άτομα με αναπηρία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού μας περιβάλλοντος και όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να συνδράμουμε στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι τους και στην ομαλή τους ένταξη στον κοινωνικό ιστό." ; (copy paste απο το κείμενο σας) σας έχω 2-3 πραγματα να κάνετε και ας μην ξανακάνει καμιά δράση ο Κώστας. 
1. Φτιάξτε πεζοδρόμια όπου θα μπορούν όλοι να περπατούν και εμείς και τα άτομα με αναπηρία. Δηλαδή φτιάξε πεζοδρόμια με προδιαγραφές, με ράμπες και διαγράμμιση τυφλών. Και όταν λέμε φτιάξε δεν εννοώ να γινει ένα πεζοδρόμιο 100 μέτρα και να πείτε ορίστε ένα έργο τετραετίας. 
2. Απελευθέρωσε την πρόσβαση στα οποία πεζοδρόμια, τους οποίους δημόσιους χώρους και την παραλιακή. Δηλαδή δώσε προτεραιότητα στον πεζό, τον γονιό με το μόνο καροτσάκι ή και το διπλό αν έχει δίδυμα, τον Γεράσιμο με τον Κωστή, το ηλικιωμένο ζευγάρι που περπατά αγκαζέ, και πρέπει να κανουν παρκουρ, ελιγμούς αλλιως πρέπει να κάτσουν σπίτι τους. Προτεραιότητα δεν ειναι ούτε τα τραπεζοκαθίσματα ούτε τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, επισης κλείσιμο της Σκαλίδη δεν γινεται με αλυσίδα απο την μια μεριά του δρόμου στην άλλη. 
3. Δώσε τρόπο στα άτομα με αναπηρία να πάνε και μια παραλία το καλοκαίρι. 
4. Μην κάνεις τρικούβερτο τραπέζι σε όποιον υπουργό ερχεται και πετά μια υπόσχεση, αλλά βρες τρόπο αυτά τα λεφτά να δοθούν στο ΕΕΕΕΚ Κισάμου στα Κουτουφιανά που τόσο αγωνα κάνει ο Κώστας για αυτό. 
Για να κλείσω το σχόλιο και πριν αρχίσουμε να κράζουμε το Δήμο, ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Εμείς κάνουμε κάτι; Παρκάρουμε σωστά; Ο δημόσιος χώρος έξω απο το κατάστημα μας ειναι δημόσιος και ελεύθερος; Όταν δούμε κάτι στραβό προσπαθούμε να το λύσουμε;
Μενέλαος Παπαδημητράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: