Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

ΜΟΛΙΣ 38 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΕΞΑΝ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΗ

Μιας και όπως φαίνεται απο την νέα χρονιά θα γίνει η κατεδάφιση των Λυκείων, εκτιμήσεις ΚΤΥΠ, δημοτικής αρχής και βουλευτών.... ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα όσο και άγνωστα στοιχεία που συλλέχτηκαν μέσα απο τις τελευταίες αποφάσεις της ΚΤΥΠ ΑΕ. 

Κατ' αρχάς ο κόμβος Καλλεργιανών είναι και το τελευταίο σημείο του ΒΟΑΚ προς τα Δυτικά, αμέσως μετά από τον κόμβο αρχίζει η ΠΕΟ παλαιά Εθνική οδό. Αρα το παλιό συγκρότημα των Λυκείων βρίσκεται στην παλαιά εθνική οδό, σε οικόπεδο 9.636,95 μ2 και τα συμβόλαια του φτιάχτηκαν 03-09-1964, μάλλον μεταξύ Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου και κράτους. Τα Λύκεια ξεκίνησαν να φτιάχνονται το 1972 και τελείωσαν το 1981. Σε ελεύθερο χώρο λοιπόν έκαναν 9 ολάκερα χρόνια να κατασκευαστούν με την σημερινή τεχνολογία ίσως ο χρόνος να είναι ο μισός εφόσον το επιθυμούν και .... κατεδαφιστούν.
Τα κτήρια έχουν επιφάνεια 4.910,19 μ2 και δυστυχώς άντεξαν μόνο 38 χρόνια..... την ίδια ώρα που υπάρχουν σχολεία στην περιοχής μας ηλικίας πάνω απο 100 χρονών και πολύ γερά.
Το ιστορικό του κλεισίματος των Λυκείων....
27 Νοεμβρίου 2019 ο δήμαρχος κ. Μυλωνάκης κλείνει προληπτικά το σχολείο μετά και τον σεισμό των 6.1R
04 Δεκεμβρίου 2019 με υπ’ αρ. 1134/3.12.2019 αποφασίζεται η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του συγκροτήματος.
08 Δεκεμβρίου 2019 το δημοτικό συμβούλιο προσπαθεί να βρει χώρους ώστε να τοποθετηθούν προσωρινά οι προκάτ αίθουσες ώσπου να φτιαχτούν τα νέα Λύκεια.
17 Δεκεμβρίου 2019 βρέθηκαν οι χώροι που θα στεγάσουν τις προκάτ αίθουσες, έχουν επιλεγεί για το ΕΠΑΛ ο χώρος του Μαύρου Μώλους και για το ΓΕΛ η δυτική αυλή του 1ου Γυμνασίου..
01 Απριλίου 2020 ενώ είναι έτοιμες οι πρώτες προκάτ αίθουσες, παρουσιάζεται πρόβλημα εξαιτίας προσφυγής εταιρίας κατασκευής προκάτ.
23 Ιουνίου 2020 ο βουλευτής κ. Διγαλάκης ενημερώνει τον δήμο οτι η διαδικασία προχωρά κανονικά και ξεμπλοκαριστηκαν οι προσφυγές.
27 Αυγούστου 2020 έρχονται τελικά οι προκάτ αίθουσες, και θα δεχτούν τους μαθητές την νεα σχολική χρονιά.
Για να φτιάξουμε το νέο σχολικό συγκρότημα....
09 Μαρτίου 2021 μεταβιβάζεται το ακίνητο των παλιών Λυκείων στο Δήμο Κισάμου
07 Οκτωβρίου 2021 το Δ.Σ. της ΚΤΥΠ Α.Ε. προχώρησε σε έγκριση των τευχών δημοπράτησης για την κατεδάφιση του υφιστάμενου κτιριακού συγκροτήματος.
14 Οκτωβρίου 2021 προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός με προθεσμία υποβολής ως τις 3 Νοεμβρίου 2021.
6 Δεκεμβρίου 2021 πριν λίγες μέρες δηλαδή εγκρίθηκε και το κτιριολογικό πρόγραμμα των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισάμου, με σοβαρά λάθη βέβαια αλλά με ελπίδα διόρθωσης.
Ας ελπίσουμε οτι το 2022 θα μας βρει με τον ανάδοχο της κατεδάφισης ώστε να προχωρήσουμε και στην οικοδόμηση των νέων Λυκείων...που με τους ρυθμούς που πάμε δεν πρόκειται να τα δούμε πριν απο το 2030.

Δεν υπάρχουν σχόλια: