Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΧΑΘΗΚΑΝΕ.....

Γηπεδάκι Δραπανιά, άλλο ένα στολίδι για τα μάτια του κόσμου...
Μετά και την καταγγελία σχετικά με το γηπεδάκι από αρκετούς δημότες το έψαξα το πράγμα και διαπίστωσα ότι κανείς ως και σήμερα δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο εκεί. Είναι κλειδωμένο και όπως μου είπαν, τα κλειδιά, τα έχει ο γυμναστής του διπλανού σχολείου !!!! Δεν ξέρω αν είναι ντόπιος ο γυμναστής ή είναι από την Μακεδονία αλλά μάλλον θα τα έχει πάρει μαζί του, αφού το καλοκαίρι είχε διακοπές, έτσι κανείς δεν ασχολήθηκε για να ανοίξει τουλάχιστον κάμποσες ώρες για να παίζουν τα παιδιά, όχι μόνο του χωριού, αλλά και όλου του Δήμου αυτό το μικρό στολίδι. Το δεύτερο θέμα που προέκυψε από την έρευνα είναι ότι και να είχαν τα κλειδιά δεν θα το άνοιγαν γιατί δεν έχουν κάποιον να επιβλέπει το γηπεδάκι, επειδή φοβούνται μήπως το καταστρέψουν ...δηλαδή με απλά λόγια φτιάξαμε ένα γηπεδάκι για την νεολαία αλλά θα μείνει κλειστό αφού δεν υπάρχει υπεύθυνος ... φυσικά το χειμώνα θα είναι ανοικτό για τους μαθητές του δημοτικού...  
Όσο για την γυναίκα που δεν αφήνει να παίξουν εκεί γιατί την ενοχλούν ..μάλλον ήταν μια φτηνή δικαιολογία, παλιά, πριν από κάμποσα χρόνια και συνεχίζεται να λέγεται για να αποφύγουμε τα .. πολλά.
Τελικά τι θέλουμε ξέρουμε;  
Ελπίζω ότι ο Δήμος από του χρόνου θα βρει το κλειδί και θα δώσει χαρά στα παιδιά της περιοχής.. εξάλλου είναι και ο λόγος που το φτιάξαμε ..δεν το φτιάξαμε για να το βλέπουμε απ έξω!!!!!.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: