Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣ ...

Τελικά η αύξηση των ομπρελοκαθισμάτων στον Μπάλο έγινε... Σεπτέμβρη μήνα ... φυσικά για μπορέσουν να εισπράξουν εύκολα και δίχως χρονοτριβές απ' αρχής της νέας σεζόν. 50% αυξήθηκε το σετ ...και αν διαβάσετε την απόφαση δεν έχει να κάνει με τα ανταποδοτικά αλλά λόγω των ιδιαιτεροτήτων ..... για κέρδος. Τα ανταποδοτικά είναι για αλλού.... .


 Να τι λέει η εισήγηση του προέδρου της Μονομετοχικής ....
- Όπως γνωρίζετε με την υπ.αρ. 28/2020(ΑΔΑ: 9B9ΨΟΛ3Ω-ΝΜ0) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης αποφασίστηκε ομόφωνα το τίμημα των σετ ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες Ελαφονησίου, Γραμβούσας/Μπάλου και Φαλασάρνων να ανέλθει σε δέκα ευρώ (10,00€). Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (Σχετ. η υπ.αρ.46/2021 απόφαση Δ.Σ με ΑΔΑ Ψ707ΟΛ3Ω-Υ4Ρ) να τεθεί στο σημερινό συμβούλιο θέμα αναπροσαρμογής τιμών των ομπρελοκαθισμάτων στο υποκ. Γραμβούσας/Μπάλου λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα της περιοχής (δύσκολη πρόσβαση) και των υψηλών πάγιων εξόδων λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, όπως έξοδα μεταφορών προσωπικού και προϊόντων, απορριμμάτων, ηλεκτροδότησης των καντινών μέσω αγοράς νέων γεννητριών- φωτοβολταικών συστημάτων, αγοράς νέων τουαλετών κ.α
Για τους παραπάνω λόγους προτείνω την αύξηση του τιμήματος του σετ των ομπρελοκαθισμάτων (Μια ομπρέλα με δύο ξαπλώστρες) στο υποκ. Γραμβούσας/Μπάλου να ανέλθει από δέκα ευρώ(10,00€) σε δεκαπέντε ευρώ (15,00€) καθώς και πέντε (5)ευρώ επιπλέον σε κάθε μεμονωμένη ξαπλώστρα που θα ζητηθεί. 
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζει κατα πλειοψηφία και....
Εγκρίνει την αναπροσαρμογή του τιμήματος του σετ ομπρελοκαθισμάτων (1 ομπρέλα και 2 ξαπλώστρες) στην παραλία του υποκ. Γραμβούσας/Μπάλου σε δεκαπέντε ευρώ (15,00€) από δέκα ευρώ(10,00€) που ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς και επιπλέον πέντε(5) ευρώ σε κάθε μεμονωμένη ξαπλώστρα που θα ζητηθεί.

Ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση κύριοι αλλά μιας και έχετε την αγωνία να εισπράττεται όλο και περισσότερα, καλό είναι να δώσετε αυτήν την περιοχή σε ένα επιχειρηματία για να έχετε στάνταρ κεφάλαιο (και γνωστό) αλλά και να πιέζεται ώστε να την προστατέψει...(αφού αποδεδειγμένα δεν μπορείτε εσείς) .
Ανταποδοτικά δεν υπάρχουν χρόνια τώρα και κάθε χρόνο πάτε από το κακό στο χειρότερο στην προστασία και μοιάζει η κάθε ενέργεια σας σαν να προσπαθείτε να συναγωνιστείτε τον κάθε επιχειρηματία. 
Κρίμα.... γιατί δεν καταλαβαίνεται και τι σημαίνει ιδιαιτερότητα ειδικά σε μια περιοχή σαν τον Μπάλο... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: