Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Συναντήσεις Αντιπροσωπείας Οικουμενικού Πατριαρχείου 
 Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελούμενη από: τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο , Πρόεδρο, και τους Σεβ. Μητροπολίτες: Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχιο, Δντης Πατριαρχικού Γραφείου εν Αθήναις και Κισάμου και Σέλινου κ.Αμφιλοχιο,  εκ μέρους της Εκκλησίας Κρήτης, ως επίσης και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιδιάκονο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρο και τον κ. Δημήτριο Μηλαθιανάκη, Νομικό Σύμβουλο της Εκκλησίας Κρήτης, Άρχοντα της Α.τ.Χ.Μ.Ε. ευρίσκεται τις ημέρες αυτές εις την Αθήνα και συναντάται με θεσμικούς Φορείς και Πολιτειακούς παράγοντες αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας που αφορούν την Εκκλησία. 
 Συγκεκριμένα και μέχρι τώρα  συναντήθηκε με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γιαβρόγλου και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη. Σε ότι αφορά την συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, στην οποία μετείχαν και Ιεράρχες της Εκκλησίας Ελλάδος, διαπιστώθηκε κοινή θέση απόψεων σε μείζονος σημασίας θέματα που αφορούν την διαφωνία της Εκκλησίας για την αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος και την προσθήκη ότι η «Ελληνική Πολιτεία είναι ουδετερόθρησκο κράτος», ως και την αλλαγή στο άρθρο 21 που αφορά την απογύμνωση της Ελληνικής οικογένειας. Συζητήθηκε, επίσης, και το θέμα των προτεινόμενων αλλαγών στο μισθολογικό καθεστώς των Κληρικών και αντηλλάγησαν απόψεις.
  Στην συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γιαβρόγλου  η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δια του Προέδρου της,  κατέθεσε την ανησυχία και τον προβληματισμό   της για τις επικείμενες αυτές αλλαγές και ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να ληφθούν υπ´ όψιν οι θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Όπως ανέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος  «Η Μητέρα Εκκλησία ενδιαφέρεται για τον ιερό Κλήρο στο σύνολο του, καθώς είναι η Εκκλησία του Γένους». Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει τις θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί. Εις την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας   ο κ.Μητσοτάκης  δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με τις προτεινόμενες αυτές αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση και δεν υφίσταται λόγος διασάλευσης των σχέσεων Εκκλησιάς – Κράτους, καθώς οι ρόλοι είναι διακριτοί και το άρθρο 13 του Συντάγματος διασφαλίζει την θρησκευτική ελευθερία.  Δήλωσε, επίσης, ότι δεν συμφωνεί με την αλλαγή του μισθολογικού καθεστώτος των κληρικών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σέλινου κ. Αμφιλοχιος, μέλος της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας και εκπρόσωπος της Εκκλησίας Κρήτης, κατέθεσε σε όλες τις συναντήσεις τις ομόφωνες θέσεις της Ιερας Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, η Οποία διαφωνεί με την αλλαγή των άρθρων 3 και 21, ως επίσης και με την αλλαγή του μισθολογικού καθεστώτος των Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης. Αναμένονται συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ως επίσης και με τους λοιπούς Αρχηγών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: