Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κηρύσσοντας την έναρξη της λαμπαδηδρομίας και του 1ου Μαραθώνιου Κρήτης προς τιμήν του Μητροπολίτη κ. Ειρηναίου Γαλανάκη, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης Θεόδωρος απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό:
«Από τη θέση του Δημάρχου της πόλης της Κισάμου, έδρας της ιστορικής Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, χαιρετίζουμε την έναρξη της λαμπαδηδρομίας, καθώς και του 1ου Μαραθώνιου Κρήτης, ο οποίος γίνεται προς τιμήν του αοίδιμου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη. 
Ενός Ιεράρχη, του οποίου το έργο αλλά και ολόκληρη η ζωή του ήταν ένας μαραθώνιος προσφοράς, αγάπης και διακονίας στον συνάνθρωπό του και γενικότερα στο λαό των επαρχιών του και όπου αλλού διακόνησε στη διάρκεια της πολύχρονης αρχιερατείας του.
Μέσα από τον καθημερινό αγώνα του πρόσφερε, όχι μόνο πνευματικά αγαθά, αλλά ανταποκρινόμενος στις βιοτικές ανάγκες των απλών ανθρώπων, πρόσφερε αμέτρητες ευκαιρίες και δράσεις για μάθηση, οικονομική ανακούφιση και ανάπτυξη, ιδρύοντας τεχνικές σχολές, οικοτροφεία, εταιρείες λαϊκής βάσης, ιδρύματα με πρωταρχικό ρόλο στο παγκόσμιο στερέωμα, όπως η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, η οποία στις 16-26 Ιουνίου 2016 θα φιλοξενήσει την αγία και μεγάλη σύναξη όλων των Πατριαρχών και προκαθήμενων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, αλλά και πολλά άλλα, τα οποία είναι γνωστά σε όλους μας. 
Με την σημερινή διοργάνωση δίνεται η ευκαιρία...
...... σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα στους νέους, όχι μόνο να ασκηθούν σωματικά, αλλά και να αναπτύξουν σχέσεις αλληλεγγύης, συναδέλφωσης και αγωνιστικότητας. Ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία τιμής και ευγνωμοσύνης στον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ειρηναίο, για το έργο και την διαρκή προσφορά του, που όπως μαρτυρεί και το όνομά του, αγωνιζόταν ειρηνικά, σεμνά και επίμονα για να γίνονται έργα αντάξια του σωστού ανθρώπου και του καλού χριστιανού.
Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογο δρομέων Ν. Χανίων, του οποίου τα μέλη με επισκέφθηκαν πριν από ένα χρόνο για να συζητήσουμε την πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου γεγονότος, το οποίο θα γίνει θεσμός για όλη την Κρήτη.
Θέλω να δηλώσω ότι ο Δήμος Κισάμου, ως συμπρωταγωνιστής και βασικός στυλοβάτης στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας, θα συνεχίσει να την στηρίζει ώστε κάθε χρόνο να γίνεται και καλύτερη. 
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο, που αποδέχτηκε την πρότασή μας, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, όλους τους συναδέλφους Δημάρχους του Ν. Χανίων, όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην συνδιοργάνωση, τους χορηγούς, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες στη σημερινή λαμπαδηδρομία, προεξάρχοντος της Αντιδημάρχου κας. Βαρουχάκη – Μαραγκουδάκη Σταυρούλας, των μελών της Φιλαρμονικής μπάντας της Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου, τις σχολές χορού της Βανέσας Κοκκίνου, του Γιάννη Κουμή και της Γεωργίας Πολυχρονάκη «Ο Γηγενής», εκείνους που θα αγωνιστούν αύριο, όλους τους εθελοντές και όλο τον κόσμο που στηρίζει το γεγονός αυτό. 
Κλείνοντας, θέλω να σας ανακοινώσω ότι θα καταθέσω πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κισάμου, ώστε να προχωρήσουμε στην ανέγερση προτομής του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Ειρηναίου στην παρούσα πλατεία, εδώ στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Κισάμου».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: