Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ...ΤΟΝ ΜΠΑΛΟ

Μην έχοντας άλλη επιλογή και θέλοντας να ενημερωθούν οι δημότες Κισάμου και να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τις πράξεις της δημοτικής μας αρχής, παραθέτουμε τα παρακάτω και σας ρωτούμε.
Από την αρχή είχαμε αντιρρήσεις για εταιρίες που με αναθέσεις, ορισμένες φορές απευθείας, αναλάμβαναν την αποκομιδή σκουπιδιών ή την φύλαξη του Μπάλου κλπ. στην προκειμένη περίπτωση μας θα μιλήσουμε για την εταιρία security του Ακρωτηρίου Γραμβούσας. Κάνουμε διαγωνισμό σαν δήμος για την φύλαξη του ακρωτηρίου και της λιμνοθάλασσας του Μπάλου αξίας πάνω από 70.000Ε, αποτέλεσμα οι υποδομές του δήμου να καταστραφούν και οι ζημιές κατά τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής να είναι πάνω από 70.000Ε. Ζημιές που πρέπει να τις αποκαταστήσουμε, όπως λέει και η δημοτική αρχή μας, με άλλες 70.000Ε. Έχουμε λοιπόν πάνω από 210.000 Ε ζημιά χωρίς η δημοτική αρχή να ζητήσει ούτε μια εξήγηση από την εταιρεία. Αντίθετα τι κάνει; Δίνει απευθείας ανάθεση στην συγκεκριμένη εταιρεία 23.000Ε (αν έδινε πάνω από 24.000Ε δεν θα μπορούσε να κάνει απευθείας ανάθεση) για την ξανά φυλάξει τις κατεστραμμένες από δημοτικές υποδομές.
Το ερώτημα λοιπόν που γεννάται προς τον Κισαμίτικο λαό είναι:
- Αν είχατε την διαχείριση μιας τέτοιας περιοχής όπως ο Μπάλος θα ξανα αναθέτατε μετά από ότι έχει συμβεί εκεί τον τελευταίο χρόνο, στην ίδια εταιρεία την φύλαξη του;
Εν κατακλείδι θέλουμε να πούμε και να προτείνουμε στην δημοτική μας αρχή, όπως πάντα κάνουμε, ακόμα και στα δημοτικά συμβούλια, να σταματήσει τις αναθέσεις στις διάφορες εταιρείες για διάφορους λόγους και να μπούμε στην λογική διαδικασία των προσλήψεων υπαλλήλων όπως γινόταν πάντα ώσπου εσείς αναλάβατε.

Ομάδα Μείζονος αντιπολίτευση
Η ομάδα της Μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κισάμου
Μυλωνάκης Γ.
Θεοδωρογλάκης Μιχ
Σκουλάκης Ι.
Πατεράκης Μιχ.
Μαυροδημητράκης Σπ.
Καρτσωνάκης Γ.
Σκορδιλάκης Γ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: