Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΙΝΟΥΜΕ ....ΛΥΡΑ...

Πάνω από 9 δισ. ευρώ είναι τα κέρδη του καρτέλ μπύρας στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Οι Ολλανδοί που ελέγχουν το 85% της Ελληνικής αγοράς έχουν φτιάξει καρτέλ και χρησιμοποιούν τα λεφτά του μέσου Έλληνα για να εξαγοράζουν άλλα εργοστάσια μπύρας στην Ευρώπη και να ασκούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο πιέσεις στα μικρά ελληνικά ζυθοποιία με αποτέλεσμα να τα οδηγούν στο «λουκέτο».


Εμείς προτιμάμε λοιπόν ΛΥΡΑ...
Τον Αύγουστο του 2015 στο Καστέλι Κισάμου, ο Χάρης Μαραγκουδάκης εμφιάλωσε την πρώτη φρέσκια, απαστερίωτη και αφιλτράριστη μπύρα με το εμπορικό σήμα «LYRA» και διάρκεια ζωής τεσσάρων περίπου μηνών.
Πρόκειται για μια Golden Ale με 5,8% Αλκοόλ σε συσκευασία 330ml, η οποία παράγεται με Ελληνικές Βύνες. Διακρίνεται για τα πλούσια αρώματα ανθέων με το τρίχορδο, τοξωτό, απιδόσχημο παραδοσιακό μουσικό όργανο της Κρήτης (Κρητική Λύρα) να δεσπόζει στην ετικέτα της νέας μπύρας που έκανε εξαιρετική «πρεμιέρα» στην περιοχή αυτή της δυτικής Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: