Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ.....

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην γειτονιά μας με μικρότερη ένταση φυσικά, αλλά δεν παύει να ανησυχούμε. Πριν λίγο είχαμε άλλη μια μικρή σεισμική δόνηση πολύ κοντά στην πόλη στα Καλλεργιανά ήταν το επίκεντρο 2.3R  με το ίδιο βάθος που ήταν κατά γενική ομολογία και οι υπόλοιποι σεισμοί τα 10 χιλιόμετρα.
Πάντως χθες που μίλησα με ένα φίλο σεισμολόγο μου είπε οτι:
...δεν είναι όλοι από την ίδια εστία, μάλλον απλά το ένα ρήγμα μεταδίδει παλμικότητα σε διπλανά του. Πάντως αυτά τα εσωτερικά της Κρήτης ρήγματα, δεν δίνουν μεγάλους σεισμούς. Ελπίζω να είναι έτσι.
Και μεις πιστεύουμε να είναι έτσι αλλά δεν παύει να ανησυχούμε τώρα και δυο μήνες με τους μικροσεισμούς ......
Όσο για το βουητό που ακούγεται κάθε φορά με τον σεισμό αυτό όπως μου εξήγησε ...
....είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των επιφανειακών σεισμών στην ξηρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: