Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΠΕΖΟΙ ΡΥΘΜΟΙ

Η ζωή δεν είναι δίκαιη αλλά ακόμη και έτσι είναι ωραία! Η ζωή είναι πολύ μικρή για να  χάνεις χρόνο μισώντας τον οποιοδήποτε. Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο. Δεν χρειάζεται να υπερισχύεις σε κάθε διαφωνία. 
-Συμφώνησε ότι διαφωνείς. Συμφιλιώσου με το παρελθόν σου για να μη σου καταστρέφει το παρόν. Η ζήλια είναι χάσιμο χρόνου, όταν έχετε ήδη ό,τι χρειάζεται. Μη συγκρίνεις τη ζωή σου με άλλους δεν ξέρεις τι σημαίνει το δικό τους ταξίδι. Αν βάζαμε τα προβλήματά μας δίπλα στων άλλων θα τα παίρναμε αμέσως πίσω. Αν μια σχέση πρέπει να διατηρείται μυστική, εσύ δεν πρέπει να τη διατηρήσεις. Ξεφορτώσου ότι δεν είναι χρήσιμο, όμορφο ή ευχάριστο. Μη παίρνεις τον εαυτό σου τόσο σοβαρά, κανείς άλλος δεν το κάνει. Ο Θεός σε αγαπάει γι’αυτό που είσαι όχι γι’αυτά που κάνεις ή παραλείπεις.
- Πίστευε στα θαύματα. Προσπάθησε να τα διακρίνεις, παντού παραμονεύουν. Δεν πειράζει να θυμώνεις με τον Θεό, το αντέχει. Πάρε μια βαθιά ανάσα, ηρεμεί το μυαλό. Όσο καλή ή κακή είναι μια κατάσταση θα αλλάξει. Ο Χρόνος θεραπεύει τα πάντα! Δώσε χρόνο στον καιρό. Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση να πεθάνεις νέος.Το αύριο πάντα ευχόμαστε και ελπίζομε να είναι καλύτερο                                                         
Κίσαμος Δεκέμβριος 2015                                                               
Γ. Πευκιανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: