Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ

..... στο σπήλαιο της Μαραθοκεφάλας
Περισσότεροι από πέντε χιλιάδες πιστοί απ΄ όλη την Κρήτη υπολογίζεται ότι μετείχαν στην Νυκτερινή Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων στο αγιοβάδιστο σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη στην Μαραθοκεφάλα της Ενορίας
Σπηλιάς, της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, στην Κίσαμο. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος απευθυνόμενος στις χιλιάδες των πιστών, σημείωσε: «Αδελφοί μου σ΄ ένα κόσμο όπου καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σύγχρονων εγκλημάτων της ανθρωπότητας όπως αυτά που συμβαίνουν στην Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και αλλού, με τις εκατόμβες θυμάτων της ανθρώπινης αδηφαγίας, ανήμποροι και αδύναμοι να αντιδράσουμε, σ΄ ένα κόσμο όπου οι εστίες κρίσεις πολλαπλασιάζονται και οι ανισότητες αυξάνονται καθώς οι θυσίες μοιάζουν χωρίς ελπίδα αφού συστήματα και ιδεολογίες καταρρέουν και απογοητεύουν, σ΄ αυτό τον κόσμο του ζόφου και της γενικευμένης αβεβαιότητας γεννιέται ο Χριστός.
Μαζί μ΄ Εκείνον γεννιέται το φως, η ελπίδα, η αγάπη, η χαρά, η ζωή. Ευχή και ταπεινή μας προσευχή όπως το φετινό ταξίδι των Χριστουγέννων οδηγήσει τα βήματα μας στην φάτνη της καταλλαγής, της ειρήνευσης, της συνύπαρξης και αποδοχής του κάθε άλλου και διαφορετικού που γίνεται ο φίλος και αδελφός μας. Η καρδιά μας ας γίνει μία φάτνη όπου θα βρεί κατάλυμα και θαλπωρή ο Εμμανουήλ», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχόμενος ευφρόσυνα - ευλογημένα Χριστούγεννα γεμάτα φώς, ελπίδα, δύναμη, χαρά και ζωή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: