Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΩΡΙΜΑΣΕ ;

Εφικτή είναι η άμεση ένταξη του έργου «Κατασκευή των έργων σύνδεσης του κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ. με την πόλη των Χανίων», προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, στο Σ.Ε.Σ. (νέο ΕΣΠΑ) επισημαίνει ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σε σχετική επιστολή του προς τον Ο.Α.Κ. σε συνέχεια της επιστολής του προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.
Στην επιστολή του Δημάρχου Χανίων επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι “η ολοκλήρωση του έργου θεωρείται αναγκαία και καθοριστική για την ανάπτυξη της πόλης των Χανίων και της ευρύτερης περιοχής, γι΄ αυτό είναι κρίσιμο και επιβεβλημένο ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης να υποβάλλει άμεσα πρόταση προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης”, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Αλήθεια με μέση ωριμότητα  η μελέτη της παράκαμψης της πόλης της Κισάμου (έτσι λέει το υπουργείο) έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Κισάμου, καθώς ο μοναδικός δρόμος προς δυτικά (απροσπέλαστος καλοκαίρι και σκόλες) αποτελεί τροχοπέδη ανάπτυξης πλέον, με την διέλευση τόσων καθοδηγούμενων οχημάτων (τουριστών) προς τις παραλίες μας .... μήπως μπορεί και αυτή να ενταχθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΜΟΝΗ ΙΣΩΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΗ ΕΔΩ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΚΟΥΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΦΘΙΑΧΤΟΥΝΕ...ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΗ ..