Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Πολλοί πίστεψαν ότι με την νέα δημοτική αρχή ήλθε η ώρα να αναβαθμισθεί αισθητικά το κέντρο της πόλης με την μετακίνηση του περιπτέρου σε άλλο χώρο (παγκόσμια πρωτοτυπία της δημοτικής αρχής του 2006 η τοποθέτησή του μέσα στην πλατεία με επιφάνεια 12 τ. μ.), ο φωτισμός της μικρής πλατείας και η ανάδειξη της εκκλησίας του Μιχαήλ Αρχαγγέλου. 
Αμ δε; Το περίπτερο μεταφέρθηκε στο νότιο ανατολικό τμήμα της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου, δίπλα στη προτομή του αείμνηστου Μάνου Κατράκη. Αντί να αναδειχθεί ο χώρος που αποτελεί την είσοδο στην πόλη με την προβολή του, τον υποβαθμίζουν και επιδεινώνουν το πρόβλημα κυκλοφορίας σε κομβικό σημείο της πόλης! Και μάλιστα όταν ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου, προς τιμήν του, δεν έχει αντίρρηση για τοποθέτηση του στη νότιο δυτική πλευρά που υπάρχει περισσότερη άνεση χώρου. Ακούγεται ότι είναι απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κισάμου. Δεν γνωρίζω αν έχει και αρμοδιότητα υλοποίησης, αλλά ας παρέμβει το Δημοτικό Συμβούλιο και να προτείνει λύση που θα αναβαθμίζει την πλατεία και θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του κατόχου της άδειας λειτουργίας του περιπτέρου.
Κώστας Χαρτζουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: