Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Γράφει ο Σταύρος Φυντικάκης 
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου. Το Σύνταγμα προβλέπει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να προκαλέσει νέες εκλογές επικαλούμενη εθνικό ζήτημα, καθώς  δεν έχει παρέλθει ένα χρόνος από τις προηγούμενες.
Για το λόγο αυτό απαιτείται η παραίτηση της κυβέρνηση και η κατάθεση της εντολής σχηματισμού νέας κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βάσει του άρθρου 37, αν ο Αλέξης Τσίπρας καταθέσει την εντολή στον Προκόπη Παυλόπουλο, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να δώσει την επόμενη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος και σε περίπτωση αποτυχίας του τρίτου κόμματος. 
Ωστόσο, σε περίπτωση που υπάρξει δήλωση των αρχηγών των κομμάτων ότι δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, η συγκεκριμένη διαδικασία θα παρακαμφθεί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη αρχηγών για σχηματισμό ευρύτερης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και εάν δε βρεθεί λύση, τότε η Βουλή διαλύεται και προκηρύσσονται εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Συνταγματολόγοι σημειώνουν πως αν η  η κυβέρνηση παραιτηθεί χωρίς να έχει καταψηφιστεί επίσημα από τη Βουλή, κάτι που συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση, τότε επιταχύνονται οι εξελίξεις, αποφεύγονται οι διερευνητικές και αν η σύσκεψη αρχηγών αποβεί άκαρπη, τότε σχηματίζεται άμεσα υπηρεσιακή κυβέρνηση και προκηρύσσονται εκλογές.
Σημειώνεται πως επειδή δεν έχει παρέλθει ένας χρόνος από τις προηγούμενες εκλογές, οι εκλογές του Σεπτέμβρη θα διεξαχθούν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης, δίνοντας τη δυνατότητα στους αρχηγούς των κομμάτων να αποφασίσουν τη σειρά εκλογής των βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: