Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΡΟΚΚΑ 2015

 Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2015 στον αρχαιολογικό χώρο Ρόκκας Κισσάμου. 
Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Αρχαιολογικός χώρος της Ρόκκας Κισάμου ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 για να υποδεχτεί το κοινό υπό το Φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου. Σε μια προσπάθεια ανάδειξης του φυσικού, αρχαιολογικού αλλά και του πολιτιστικού πλούτου της ενδοχώρας. 
Σε συνέχεια των δυο προηγούμενων εκδηλώσεων, με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, όπου σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση κοινού, φέτος ο διακεκριμένος αρχιμουσικός, πιανίστας και διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων Μίλτος Λογιάδης θα παρουσιάσει έργα του Μάνου Χατζιδάκι σε ένα ταξίδι-αφιέρωμα με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων από την γέννηση του.
Η συναυλία πραγματοποιείται στο επονομαζόμενο "Τρουλί της Ρόκκας" στην πλαγιά του αρχαιολογικού χώρου στα δυτικά όρια του οποίου εκτείνεται το εντυπωσιακό ομώνυμο φαράγγι. Η εκδήλωση αυτή, εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού στο "ΦΩΣ του ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ". 
Συντελεστές: Μίλτος Λογιάδης πιάνο, Χρήστος Ζερμπίνος ακορντεόν, τραγούδι Έλενα Παπανικολάου και Βασίλης Γισδακης. 
Προτεινόμενα χρηστικά: Χαμηλό παπούτσι, ζακέτα και μαξιλαράκι
Συνδιοργανώση:
ΚΕ΄Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, 
Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, 
Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας, 
Δήμος Κισάμου-Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισάμου,
Νεολαία Κισάμου
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: