Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

Δευτέρα 24/8 στις 20:30 στην πλατεία Τζανακάκη (Μουσείο)
Οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Νομό Χανίων, συνεχίζονται στο Καστέλι Κισάμου.
Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που πέρασαν όλη την περίοδο του καλοκαιριού από γειτονίες και χωριά του νομού μας αναδεικνύεται η πρόταση του ΚΚΕ, η μόνη ρεαλιστική διέξοδος για τον λαό και την νεολαία των λαϊκών στρωμάτων. 
Στην προ φεστιβαλική εκδήλωση στο Καστέλι θα γίνει προσπάθεια να αναδειχτούν τα προβλήματα της νεολαίας της Κισάμου. Μια νεολαία που στις μέρες μας έρχεται αντιμέτωπη καθημερινά με την ανεργία, τις τραγικές ελλείψεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις, την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του πολιτισμού, την υποχρηματοδότηση της παιδείας.
Η ΚΝΕ καλεί μέσα από το Φεστιβάλ της, την νεολαία των λαϊκών στρωμάτων να σηκώσει το ανάστημά της, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, να διεκδικήσει μια ζωή χωρίς μνημόνια, φτώχεια μια εκμετάλλευση. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσουμε μια ζωή που να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας.
Το χρέος της νέας γενιάς είναι να αγωνιστεί για το μέλλον που της αξίζει, για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα, Ενιαίο, δωδεκάχρονο και δωρεάν για όλα τα παιδιά. Για δουλειά με δικαιώματα, για δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και στον πολιτισμό για όλους. Με μεγαλύτερη ορμή πρέπει να  ανοίξει ο δρόμος για την τελική νίκη, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο Καστέλι θα περιλαμβάνει:
Κρητικό γλέντι από τους Κ.Παχάκη, Χ.Βλαστάκη
Προβολή ταινιών μικρού μήκους 
Ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, στο χώρο θα λειτουργεί ταβέρνα και βιβλιοπωλείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: