Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Η αλήθεια για την εργολαβία καθαριότητας της προστατευόμενης περιοχής του Μπάλου, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής του Δήμου:
1) Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαπιστώθηκε η αδυναμία εκτέλεσης της καθαριότητας του Μπάλου από το υπάρχων προσωπικό του Δήμου και αποφασίστηκε η ανάθεση σε τρίτο.
2) Με απόφαση της οικονομικής επιτροπής λόγω κατεπείγοντος ανατέθηκε απευθείας η εργολαβία καθαριότητας του Μπάλου στον Χαραλαμπάκη Γεώργιο του Αριστείδη αντί του ποσού των 53.112,63 ευρώ με Φ.Π.Α 
3) Με απόφαση της οικονομικής επιτροπής ανακλήθηκε η παραπάνω απόφαση και αποφασίστηκε μειοδοτικός διαγωνισμός.
Έγινε ο μειοδοτικός διαγωνισμός και η οικονομική επιτροπή με απόφαση της στις 19-5-2015 κατακύρωσε το διαγωνισμό στο μειοδότη Φουντουλάκη Αρετή και Σ.Ι.Α  Ο.Ε  αντί του ποσού των 37.702,97 ευρώ με Φ.Π.Α για έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Η επιλογή της παράταξης μας για το παραπάνω θέμα ήταν διαφορετική, διότι η επιλογή της απευθείας ανάθεσης ήταν λάθος και χάθηκε χρόνος, γεγονός που το είχαμε εντοπίσει αρχικά, με αποτέλεσμα η εξάμηνη σύμβαση να μην είναι απαραίτητη και η επιμονή της Δημοτικής αρχής σ΄αυτό θίγει τα συμφέροντα του Δήμου. 
Θεωρούμε ότι η παραπάνω σύμβαση έπρεπε να είναι για πέντε μήνες όπως ψηφίσαμε.
Όλα τα παραπάνω είναι στη Διαύγεια και καλό είναι να τα διαβάζουν κάποιοι και όχι να πετούν λάσπη. Για ΚΑΜΙΑ από τις παραπάνω αποφάσεις δεν ασκήθηκε ΕΝΤΑΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ούτε από εμένα ούτε από την παράταξη μου. Οι ευθύνες για όσους θίχτηκαν και ζημιώθηκαν είναι αποκλειστικά και ΜΟΝΟ του κ.Δημάρχου και των συμβούλων του.
Έτσι έχουν τα γεγονότα όποιος τα αμφισβητεί να μας απαντήσει, ούτως ή άλλως εμείς για αυτό το θέμα θα επανέλθουμε.
Ομάδα μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Κισάμου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

EΡΩΤΗΣΗ ΝΟ 1)ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ?
ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΟ 2)ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΖΑΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΥ?
ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΟ 3)ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ?
ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΟ 4)Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?
ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΟ 5)ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΣΑΝ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΣΕΖΟΝ ΞΕΚΙΝΙΣΕ ?
ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΟ 6)ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ?
ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΟ 7)ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΣΑ ΑΝΑΛΩΓΑ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΛΗΚΡΙΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΩ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.