Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΕΛΙΑ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Μας εντυπωσίασε όλους η καταπληκτική δουλειά των μαθητών και των δασκάλων τους (Τόνια Φουντουλάκη και Λένα Βερυκάκη) που έγινε στα πλαίσια των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Τα παιδιά είχαν βιωματικές εμπειρίες με τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την ελιά, από το χωράφι, το ελαιουργείο, την μεταποίηση των προϊόντων της, τη διατροφή. Ζωγράφισαν με περίσσια φαντασία, παρασκεύασαν επιτραπέζιες ελιές και άλλα εδέσματα, αξιοποίησαν τα παραπροϊόντα της ελιάς παρασκευάζοντας σαπούνι.
Επιπλέον έγινε σαφές ότι μπορούν να συνεργαστούν με επιτυχία σχολικές μονάδες που δεν βρίσκονται στην ίδια δημοτική ενότητα, ότι μικρές σχολικές μονάδες (νηπιαγωγείο Σφακοπηγαδίου) μπορούν να παράγουν υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό έργο και ότι η αξιολόγηση είναι αναγκαία ως εργαλείο για την επιβράβευση της προσπάθειας.
Τους ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσαν να αναφερθώ στο μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας και τις ορθές γεωργικές πρακτικές που πρέπει επιτέλους να εφαρμόσουμε.
Χαρτζουλάκης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: