Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ ΠΛΕΟΝ Η ΕΥΘΥΝΗ...

Ο κανονισμός λειτουργίας, που υπάρχει και ισχύει ακόμα,  για την παραχώρηση προς χρήση και εκμετάλλευση της περιοχής του ακρωτηρίου Γραμβούσας αναφέρει στο τελευταίο του άρθρο...
"Οι επισκέπτες εισέρχονται στο χώρο της Δασικής αναψυχής, ένα χερσαίο οικοσύστημα με δική τους ευθύνη και σε περίπτωση οποιαδήποτε ατυχήματος ο Δήμος Κισάμου δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη."
Βάση αυτής της μικρής παραγράφου κάποιοι δήμαρχοι δεν έτρεχαν στα δικαστήρια ... και καταλαβαίνεται τι εννοώ. Αν λοιπόν προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε πλέον τους επισκέπτες μας με τα λεωφορεία και αποκλείσουμε την ελεύθερη πρόσβαση, σ ένα δρόμο άκρα επικίνδυνο και με δυσκολία να να φτιαχτεί, μάλλον θα αλλάξει και το παραπάνω με αποτέλεσμα την ευθύνη όλων όσων συμβούν εκεί να την έχει πλέον αποκλειστικά ο δήμος.
Σοβαρό αυτό....

Δεν υπάρχουν σχόλια: