Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΜΕ ΤΟ ΚΤΕΛ

Ποιος θα αναλάβει την μεταφορά των χιλιάδων επισκεπτών του Μπάλου είναι το μέγα ερώτημα .... Όλοι λένε το ΚΤΕΛ και όλοι υπονοούν ότι η συμφωνία είναι ήδη κλεισμένη. Αυτό το ερώτημα έκανα και σε γνωστό άνθρωπο του ΚΤΕΛ στην Κίσαμο, και πήρα μια άκρως ενδιαφέροντα όσο και κατατοπιστική απάντηση..
- Για τρεις μήνες δοκιμαστικά δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να δεχτεί το ΚΤΕΛ, φυσικά ούτε και για ένα χρόνο, αφού είναι γνωστό ότι για να μπορέσει να κάνει απόσβεση μια τέτοια εταιρεία και ιδιαίτερα όταν τα λεωφορεία που θα μπουν σε μια τέτοια γραμμή πρέπει να έχουν κάποιες ιδιαίτερες προϋποθέσεις, άρα η συμφωνία θα πρέπει να είναι για 5 χρόνια. Κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν υπάρχει στα σχέδια της Δημοτικής αρχής, αλλά και να ήταν θα ήταν αδύνατον να βρεθούν τόσο γρήγορα τα μεταφορικά μέσα ώστε να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που ιδιαίτερα τους επόμενους μήνες θα είναι πολύς. Το επιχείρημα είναι δύσκολο και δυσκολεύει κάθε μέρα όταν αναλογιστείς και τις συνθήκες του δρόμου. Νομίζω οτι δεν θα εφαρμοστεί τώρα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: