Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΑΡΔΕΥΣΗ ΣΦΗΝΑΡΙΟΥ

Δημοπρατείται το έργο της βελτίωσης της άρδευσης στο Σφηνάρι από τη Δημοτική Αρχή Κισάμου: Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού και ταυτόχρονα αναγκαίου έργου που θα συμβάλλει στη βελτίωση της άρδευσης στην περιοχή του Σφηναρίου προχωρά η Δημοτική Αρχή της Κισάμου.
Ο λόγος για το έργο με τίτλο «Βελτίωση - ενίσχυση άρδευσης Σφηναρίου με αξιοποίηση χειμερίων απορροών» συνολικού προϋπολογισμού 614.385,00 €, το οποίο η Δημοτική Αρχή της Κισάμου πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότηση αυτού από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο αυτό, εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου - σύμφωνα με την υπ. αρ. 115/2015 απόφαση - η δημοπράτηση του έργου µε ανοικτό διαγωνισμό στη βάση της εγκεκριμένης μελέτης του έργου.
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Κισάμου κ. Θεόδωρο Σταθάκη .....
. "πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, σκοπός του οποίου είναι η αξιοποίηση των επιφανειακών απορροών υδρολογικής λεκάνης, η οποία εκτείνεται νότια του Σφηναρίου, για την ενίσχυση, κατά την αρδευτική περίοδο, των αρδεύσεων στο εκεί υφιστάμενο συλλογικό αρδευτικό δίκτυο, μικτής επιφάνειας 1.700 περίπου στρεμμάτων, καθώς και σε τοπικά συστήματα άρδευσης, στην υψηλή περιοχή περιμετρικά του οικισμού Άνω Σφηνάρι".
Όπως επισημαίνει ο κ. Σταθάκης "με την κατασκευή του έργου θα υπάρξει πλήρης κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της περιοχής με μείωση έως μηδενισμό των δαπανηρών αντλήσεων ενώ πολύ σημαντικό είναι και το ότι η δεξαμενή θα τροφοδοτείται με νερό καλύτερης ποιότητας, αφού σήμερα παρατηρείται συχνά ανάμιξη του αντλούμενου πλησίον της θάλασσας γλυκού νερού με το θαλασσινό".
Τέλος, ο Δήμαρχος Κισάμου επισημαίνει ότι "μελλοντικά προβλέπεται η μεταφορά της περίσσιας νερού, κατά τη χειμερινή περίοδο, στην περιοχή του Πλατάνου, για την ενίσχυση του εκεί αρδευτικού δικτύου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: