Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΓΥΜΝΙΑ

Τελικά η γύμνια μας φαίνεται στα απλά, τα καθημερινά, τα απαραίτητα....δεν υπήρχε οδηγός στο ασθενοφόρο χθες το βράδυ, ευτυχώς μες την ατυχία μας, το ατύχημα έγινε μια ασκελιά δρόμο από το Κέντρο Υγείας Κισάμου και κάποιοι σκέφτηκαν να φέρουν ένα φορείο και να μεταφέρουν την άτυχη χτυπημένη με τα χέρια ...φανταστείτε τώρα να ήταν στο Μαύρο Μώλος ή ακόμα μακρύτερα; Στην καρότσα κανενός περαστικού αγροτικού ή στον (γ)κουβά κανενός τρακτέρ θα γινόταν η μεταφορά!!! 
Η αστυνομία άργησε αλλά δικαιολογημένα για τα δικά μας δεδομένα, δεν μπορεί να καλύψει μια περιοχή όπως όλος ο δήμος με ένα αμάξι και ένα άτομο σε υπηρεσία. Γύμνια!!!
Κι όμως κάποιων των αρέσει αυτή η κατάσταση, αλλιώς δεν εξηγείται...και γιατί το λέω αυτό, μα στην τελευταία μάζωξη που έκανε ο δήμος για όλες αυτές τις εσκεμμένες παραλήψεις της προηγούμενης κυβέρνησης, οι πολίτες ήταν απόντες, ή σφύριζαν αδιάφορα, κοροιδεύοντας την μάζωξη για λαϊκίστικη.
 - Ελπίδα όλων, προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, της νέας κυβέρνησης, αλλά και δική μας, να αλλάξουμε αυτά τα μικρά καθημερινά που όμως είναι απαραίτητα, αναγκαία και πολλές φορές σώζουν τις ζωές μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: