Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΤΑ ... ΑΥΤΑ ...και ΑΥΤΑ

Ο ΣΕΓΑΣ έστειλε επιστολή στον δήμαρχο Κισάμου που του αναφέρει μια σειρά επιτυχιών του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου και τον παρακαλεί να κάνει κάτι για τα 100 και πλέον παιδιά που προπονούνται, καιρό τώρα, κάτω από δύσκολες και πολλές φορές ακατάλληλες συνθήκες στο δημοτικό στάδιο Κισάμου!! Μάλιστα εκτός το χιλιοειπωμένο ταρτάν που του αναφέρει ότι η ομάδα χρειάζεται πρέπει να φτιαχτεί και ένα κλειστό προπονητικό κέντρο. 
Αυτά...!!!

Η αλήθεια είναι ότι η Κίσαμος είναι υπανάπτυκτη σε θέματα αθλητικών υποδομών και ας ξαναθυμίσω για άλλη μια φορά, κακό δεν κάνει, αν έλειπαν οι ευεργέτες μας, κακά τα χάλια μας. Μπορεί να πρωτοπορήσουμε την δεκαετία του '90 φτιάχνοντας στην δωρεά του Σκουνάκη, ένα υπερσύγχρονο στάδιο με κερκίδες, αναπαυτικά καθίσματα και λουξ αποδυτήρια, αλλά το οφείλομε αποκλειστικά στον Βιρβιδάκη.... Μπορεί να φτιάξαμε πρότυπους αθλητικούς χώρους στα ανατολικά της Πλάκας αλλά το οφείλουμε στον Θεοχαράκη...Μπορεί να παινευτούμε ότι ήμασταν η πρώτη ομάδα σε ολάκερο τον νομό Χανίων που τοποθέτησε πλαστικό χλοοτάπητα το 2003 αλλά και αυτό το οφείλουμε στον αείμνηστο Κακαουνάκη...όπως βλέπουμε πάντα υπήρχε ο ευεργέτης ...ε αυτό μάλλον ψάχνουμε και τώρα για να μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε από την στασιμότητα των αθλητικών χώρων μας, φτιάχνοντας ένα νέο στάδιο, δίχως βέβαια να φεύγουμε και από τις υπάρχουσες υποδομές του δημοτικού σταδίου στα ανατολικά της πόλης!!! 
Αυτά!!!

Δυστυχώς ο δήμος είναι φτωχός, πολύ δε περισσότερο δεν έχει η τράπεζα γης του τέτοια περιουσία, εκτός από ένα κομμάτι στα βόρια της Καλυβιανής, του Γαλανού ο κάμπος, οπότε για να φτιαχτούν κάποιες εγκαταστάσεις χρειάζεται κατ΄αρχάς το οικόπεδο..πάν από 12 στρέμματα.
Αυτά που ακούγαμε χρόνια τώρα ότι η περιφέρεια, η αντιπεριφέρεια θα αγοράσει, θα χαρίσει, ήταν και είναι παραμύθια της χαλιμάς...αυτοί δεν θέλουν, αλλά και να ήθελαν για σκεφτείτε την επόμενη μέρα πόσες ομάδες θα βρισκόταν και θα ζητούσαν μια από τα ίδια..οπότε ότι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε ενωμένοι και μόνοι μας, γιατί αλλιώς δεν θα δούμε τίποτα νέο στην γειτονιά μας. Ήδη ο Κισαμικός ετοιμάζεται για μετακόμιση, αν και εφόσον πραγματοποιηθούν τα όνειρα του, γιατί απλά η παραπάνω κατηγορία θέλει γήπεδο με φυσικό χορτάρι..που εμείς δεν έχουμε εκτός από κάτι .....που βόσκουν πρόβατα!
Αυτά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: