Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015

Διαβάζω και απορώ με όλους και όλες, που προσπαθούν να "θάψουν" μια προσπάθεια 5-6 ανθρώπων -και εννοώ τους λίγους αφανείς που κάθε χρόνο προσπαθούν με τα πενιχρά μέσα, με πολύ προσωπική εργασία, να στήσουν όσο το δυνατόν πιο τέλεια και στην ώρα τους, μια μεγάλη γιορτή. 
Λίγο σεβασμό σε κάτι που δεν το πληρώνεις, που δεν στο επιβάλει κανένας, λίγο σεβασμό στην προσπάθεια των ολίγων, για να μπορέσεις ΕΣΥ να περάσεις καλά, δεν βλάπτει.
Είμαι σίγουρος ότι την επόμενη φορά θα πάνε καλύτερα όχι στο θέμα οργάνωσης και παρουσίασης.....αλλά στην επικοινωνία με τον ΘΕΟ για να έχουμε και τον κατάλληλο καιρό...όχι πολύ ήλιο, όχι πολύ κρύο, καθόλου βροχή και ελάχιστο γαργαλιστικό αεράκι.
Ντροπή μας λοιπόν μόνο που σκεφτήκαμε να κατηγορήσουμε την προσπάθεια .. που στο κάτω κάτω της γραφής, αυτή η μέρα ξέρουμε οτι ανήκει αποκλειστικά στους καρναβαλιστές.. είναι η μέρα τους και η κριτική ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς, αυτοί θα κρίνουν αν ήταν καλό ή κακό το καρναβάλι μας ..με την συμμετοχή τους ή όχι του χρόνου!!!
Πάντως χωρίς να ξέρω και με σιγουριά ...όλοι αυτοί που κατηγορούν πικρόχολα το καρναβάλι μας, θα είναι ευπρόσδεκτοι στην προσπάθεια για ένα τέλειο καρναβάλι του χρόνου (αν φυσικά έχουν την δύναμη να παρουσιαστούν)!!!!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω οι κατηγορίες να αφορούν αυτούς που προσπάθησαν αλλά το αποτέλεσμα.. Το αποτέλεσμα χρειάζεται κριτική και η παραδοχή της αποτυχίας θα ειναι μια αρχή για καλύτερο μέλλον της διοργάνωσης.. Τα αυτοπενια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η μεγαλομανία κάποιον και ο τεράστιος ζορες αυτοπροβολής έφεραν την αποτυχία μην κλείνουμε τα μάτια μερικρς φορές δεν φτάνει η προσπάθεια ίσως να ήταν σε λάθος κατεύθυνση.. Ας αναλάβουν τις ευθύνες και να μην τις ρίχνουν στους θεατές επειδή τολμανε να πουνε τη γνώμη τους.. Όποιος μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις επιζητεί την αυτοπροβολή συνήθως έρχεται η αυτοκαταστροφή οι περισσότεροι που εργάστηκαν στη φετινη οργάνωση ήταν οι ίδιοι με τις προηγούμενες πολυ πετυχημένες.. Περιθώριο βελτίωσης υπάρχει αλλά ας αφήσουν κάποιοί την αυτοπροβολή τους στο περιθώριο και να εργαστούν για το καλό του τόπου η σελφις μόνο δεν αρκούν ..

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Φυσικά και εκεί αποσκοπούν άγνωστε... γιατί αν πραγματικά ήθελαν να πετύχει και ο θεσμός αλλά και η προσπάθεια θα ήταν παρόντες όχι από την μεριά των Θεατών αλλά της δημιουργίας. Οι θεατές δεν τολμούν να πουν την γνώμη τους ανώνυμα εκτός αν είναι κακεντρεχείς και υπερόπτες που αυτοσκοπό έχουν να αποτύχει το καρναβάλι.....στις 27 του μηνός θα γίνει μια συνάντηση για ένα καλύτερο Καρναβάλι ...άραγε εσύ θα είσαι εκεί;

Δερουκάκης Εμμανουήλ είπε...

Θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο νέο μου φίλο στο οτι το καρναβάλι ήταν αποτυχημένο. Φυσικά και ήταν αποτυχημένο όταν είχε 12 ομάδες και αυτές με το ζόρι. Και με μόνο 2 απο τα καταστήματα της πόλης να εμπλέκονται. Επιτυχημένο δεν το λες, παρά μόνο για το ''marketing'' του καρναβαλιού προς τα έξω. Θα έπρεπε να έχει 25-30 όπως είχε μια χρονιά. Γι αυτό και οι συζητήσεις και οι συναντήσεις, για να κάνουμε κάτι καλύτερο. Αυτό βέβαια δεν εξαρτάται ούτε μόνο απο τον Δήμο ούτε μόνο απο την Κ.Ε.ΔΗ.Κ. ούτε φυσικά απο εμένα που μπορεί να είμαι σήμερα, αύριο όμως δεν θα είμαι. Αλλά συγνώμη κιόλας, την επόμενη φορά που θα πάω στην Νέα Τηλεόραση θα τους πω οτι ''νταξ, κάνουμε εκεί ένα καρναβαλάκι, μην φανταστείτε τίποτα σπουδαίο'' ή καλύτερα να στείλουμε εσένα ; Τέλος να σου πω οτι είναι selfie και όχι σελφις, και τουλάχιστον εγώ κάνω και κάτι μαζί με το γεγονός που σε ενόχλησε οτι ''φαίνομαι''. Αν έρθεις την Παρασκευή μπορεί να βγάλουμε και μαζί... (Μην φοβάσαι θα σου βάλω γκρί στο πρόσωπο να μην χάσεις την ανωνυμία σου. Τα φιλιά μου !

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος Πατεράκης.. Επεδη και εγώ εχω βρεθεί σε θέση να απαντάω σε αγαπητό ανώνυμο φίλο φάντασμα θέλω να ξανά πω ότι ειναι αισχρό να γίνονται κατηγορίες για ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά ανώνυμα.. Δικαίωμα στο να πούμε τη γνώμη μας όλοι έχουμε αλλα ας έχουμε το θάρρος να την στηρίξουμε τουλάχιστον με την επωνυμία μας.. Περισσότερη σημασία από την επιτυχία η την αποτυχία έχει η προσπάθεια.. Κάποιοι κάνουν προσπάθειες να μένουν ανώνυμοι δικαίωμα τους.. Εγω για τη διοργάνωση εχω να πω στον Μανώλη να μην το βάλει κάτω ούτε αυτό ούτε κανείς τους και να συνεχίσουν να προσπαθούν. Χωρίς προσπάθεια δεν έρχεται ούτε καν η αποτυχία.. Και το λέω εγω που τουλάχιστον εχω το θάρρος να πω ότι ποτε δεν ασχολήθηκα με το καρναβάλι ούτε νομίζω πως θα το κάνω.. Αλλά ειναι κρίμα να περιμένουμε συνέχεια την αποτυχία να βγαλουυμε την κακή μας μούρη.. Τουλάχιστον όσο κακη μουρι και να έχουμε ας τη δείχνουμε.. Δημοκρατία δεν ειναι να λένε οι μισοί τη γνώμη τους με το όνομα τους και οι άλλοι όχι.. Στη κισαμο ζούμε το φασισμό της ανωνυμίας.. Ανώνυμες κατηγορίες καταγγελίες σχόλια.. Γιώργος Πατερακης

Ανώνυμος είπε...

Εχεις χρησιμοποιεισει την λεξη αυτοπροβολη 3 φορες στο γραπτο σου λογο και δεν εχεις γραψει καν το ονομα σου...Προφανως εισαι γυρω στα 50 που εχει αναγκη την αυτοπροβολη ομως δεν τα καταφερε και ετσι απο την συνηθεια και την απορριψη προτιμησε την ανωνυμια.
So Life is a Bitch.Deal with it and on.
Θα ελεγα οτι εισαι γυναικα αλλα δεν ειμαι σιγουρος ακομα.Θα σου πω μολις μου απαντησεις(σιγουρο επειδη το ιντερνετ ειναι ο μονος τροπος να "φαινονται" ατομα σας και εσενα)

Και αφου δεν κριτικαρω προτιμω να κρατησω την ανωνυμια μου.

Χρηστάλλα είπε...

Θα έπρεπε να ντρέπεστε και μόνο που αναφέρεστε προσωπικά στους διοργανωτές (σέλφι και αυτοπροβολή).

Τελικά το καρναβάλι σας ενδιαφέρει σαν εκδήλωση ή να μπείτε στο μάτι των υπευθύνων;

Αν έχετε το ίδιο θάρρος / θράσος και εκτός ίντερνετ, παρουσιαστείτε με τις σημειώσεις και τις ιδέες σας στη συνάντηση που έχουν προγραμματίσει... αν τελικά σας ενδιαφέρει ένα καλύτερο καρναβάλι, διαφορετικά είναι χαμένος χρόνος να ασχολείται κανείς μαζί σας!

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα... Μαθαίνουμε λοιπόν ότι για να εκφράσεις ευγενικά την άποψη σου χωρίς να αναφερθείς σε ΠΡΟΣΩΠΑ αλλά σε αποτελέσματα, πρέπει να το κάνεις ΜΟΝΟ επώνυμα αν και το bloging σου δίνει και τις δυο δυνατότητες. Μαθαίνουμε επίσης ότι για να έχεις δικαίωμα στην γνώμη σου πρέπει οποσδήποτε να είσαι και ενεργός καρναβαλιστής (οι θεατές δεν πρέπει να έχουν γνώμη). Πάρτε το αλλιώς μερικοί μερικοί, δεν σαν πιάσανε τα οπίσθια ούτε σας πρόσβαλαν. Σας είπαν το αυτονόητο και χωρίς καμία διάθεση κακίας, ότι το καραβάλι φέτος ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΌ! Πως να το κάνουμε δηλαδή; Άλλο η προσπάθεια (μπράβο) άλλο το αποτέλεσμα. Ουδε ένα σχόλιο που να έλεγε κακό το φετινό καρναβάλι αλλά να είχε επιθετική προσβλητική διάθεση δεν είδα! Αντίθετα οι "διοργανωτές" είχαν τέτοιο ύφος λες και τους πείραξαν το παιδί. Τελικά ποιος έχει παλαιοκαστελιανή νοοτροπία; Ο ανώνυμος ή ο... ¨"επώνυμος";

Ανώνυμος είπε...

Παντα θα υπαρχουν ανθρωποι κακοι που δεν εχουν ένα καλο λογο να πουν μπορει γενικα να ηταν λιγη συμμετοχη, καποια λαθη αλλα τι να γίνει συμβαίνουν αυτα πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στο δημαρχο κ σε οσουσ προσπαθησαν κ σε οσουσ εχουν πρόβλημα ας βοηθησουν του χρονου να δουμε τι καλύτερο μπορουν να κανουν . Ντροπη σας πια ελεοσ σε αυτο τον τοπο στηριξτε τουσ ανθρώπους κ τον τοπο σας !!!

Ανώνυμος είπε...

Η διοργάνωση η μουσική και η καθαριότητα ηταν άψογη. Μπράβο στο Δήμο οι υπηρεσίες του δούλευαν άψογα.μεγάλη εντιποση μου έκανε μετα το καρναβάλι η καθαριότητα. Δεν τα αφησανε για καμια εβδομάδα όπως ήμασταν συνηθισμένοι.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Δεν μπορ΄'ω να απαντώ στον καθένα σχετικά με τι έκαναν αυτοί και τι έκαναν οι άλλοι μιας και όπως όλοι ξέρουμε το καρναβάλι είναι υπόθεση συλλογική (άσχετο αν την επωμίζονται 5 άνθρωποι πάντα). Όμως στον παραπάνω άγνωστο θέλω να πω ότι η καθαριότητα τα τελευταία 4 χρόνια, όλα της δημαρχίας Μυλωνάκη αλλά και ο φετινός ήταν στα καλύτερα της από πλευρά καθαριότητας και ας υπενθυμίσω οτι ο Γιώργος ο Σκορδυλάκης κοπίασε πολύ γι αυτό και μάλιστα ολομόναχος του!!

Ανώνυμος είπε...

* εμένα με ενοχλούν τα ανώνυμα σχόλια και το λέω ξανά.. Καποιους τους ενοχλούν μόνο αυτά που θηγουν την τωρινή δημοτική αρχή γιατι δεν είδα παρομια αντίδραση σε αλλα ανώνυμα ακόμα πιο αισχρά από αυτά.. Αλλά με ενοχλεί και αφάνταστα η επιλεκτική ενόχληση για τα ανώνυμα σχόλια.. Πατεράκης Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Σορρυ που θα το ακούσιες απο εμένα αλλά χρειαζεσαι βοήθεια.εχεις "ανεβασει" όλα τα στοιχεια σ στο διαδίκτυο αλλά δν μπορείς (μονο θρασος ,0 θάρρος) να γράψεις ενα απλό ονοματεπώνυμο. Σορρυ και παλι αλλά είσαι θύμα του διαδικτύου χωρίς καν να προσπαθήσει και πολύ.


Και αφου δεν κριτικαρω προτιμω να κρατησω την ανωνυμια μου.