Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Τόσο προγραμματισμό επί των αθλητικών υποδομών είχαμε χρόνια να δούμε στην πόλη μας...... Με απλά λόγια δεν ξέρουν τι θα κάνουν το παλαιό τάπητα και προσπαθούν με ευκαιριακούς τρόπους και προχειροδουλειές να τον τοποθετήσουν ....παράνομα σίγουρα, περιμετρικά του νέου καταστρέφοντας έτσι την όποια ανάπτυξη του στίβου στην περιοχή μας. Μετά το Μπάσκετ που εξόρισαν στον Πλατανιά προσπαθούν να διαλύσουν και τον στίβο. Τον στίβο με τα 90 και πλέον παιδιά!!! Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε ποιος κινεί τα νήματα σε αυτό το ακαταλαβίστικο σχέδιο...όμως είμαι σίγουρος ότι θα του τραβήξουν το αυτί, όχι οι αθλητές και ο πρόεδρος του ΑΟΚ, αλλά οι γονείς των παιδιών....

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλύτερα είναι να κάνουν προπόνηση τα παιδιά του στίβου δηλαδή στα χώματα και τις λάσπες και όχι στον τάπητα..έ ρε αυτάκια που πρέπει να τραβηχτούνε!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Χαίρομαι Περικλή που αποφάσισες να γράψεις.... και φυσικά τα παιδιά του στίβου δεν θέλουν πλαστικό στα πόδια τους, θέλουν ταρτάν και χώμα... αγώνες σρίβου σε πλαστικό τάπητα πρώτη φορά ακούω... και δυστυχώς επειδή είμαι και εγώ ποδοσφαιρόφιλος δεν σημαίνει ότι όλα πρέπει να ισοπεδώνονται για χάρη της μπάλας.
Εξάλλου το γήπεδο ανήει σ΄όλους...αν δεν κάνω λάθος; Όμως όπως διαπιστώνω κάποιοι νέοι θέλουν να το κάνουν χωράφι τους!!!

Ανδρονικάκης Ελευθέριος είπε...

Αγαπητοί συμπολίτες παρ' όλο που βρίσκομαι μακριά από την Κίσαμο μας, προσπαθώ να ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει στην πόλη μου. Είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε ότι έχει σχέση με τους νέους μας. Αγαπώ τον αθλητισμό, ιδιαίτερα τον κλασικό. Το στάδιο μας έπρεπε να είχε ταρτάν, δεν σκοπεύω να επιρρίψω ευθύνες στους διοικούντες, αυτό που με ευκαιρία τον στίβο θέλω να σημειώσω είναι η ανάγκη ενός διαφορετικού βηματισμού, μιας διαφορετικής σκέψης από την μέχρι σήμερα επικρατούσα.
Η πόλη μας είναι τόσο απομονωμένη που καμία δύναμη δεν περισσεύει για να σπαταλιέται σε άσκοπες αντιπαραθέσεις.
Η κρίση αξιών που μαστίζει τη χώρα μας, ας γίνει η αφορμή να αναθεωρήσουμε ετών αντιλήψεις και πιστεύω μας. Χωρίς αληθινή συνεργασία, μακριά από ετικέτες και ταμπού, δεν θα πετύχουμε τίποτα για την Κίσαμο μας.
Μια πρόταση για όλους είναι η καταγραφή προβλημάτων και το μίνιμουμ λύσεων που όλοι θα δεσμευτούν να κάνουν. Απαραίτητη προϋπόθεση για να περπατήσει μια τέτοια πρόταση, είναι η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στη λύση τους. Χωρίς την ενεργό συμμετοχή του πολίτη στις αποφάσεις, αλλά και στην υλοποίηση των αποφάσεων, οι εξουσίες θα εναλλάσσονται στους θώκους τους και τα προβλήματα θα συσσωρεύονται, αναζητώντας πατέρες που θα τα υιοθετήσουν.
Πόσο ακόμη το μικροσυμφεράκι θα γίνεται καθεστώς και οι εκφραστές του θα παραβλέπουν το κοινό καλό. Η πόλη μας μπορεί να γίνει θετικό πρότυπο.
Κλείνοντας, θα ήθελα πολύ κάποτε να νιώσω και στην Κίσαμο την ζεστασιά της πόλης που με φιλοξενεί προσωρινά, να μπορώ να χαρώ την πόλη μου περπατώντας στα πεζοδρόμια ή στα πλακόστρωτα της.

Υ.Γ. Όποιος πιστεύει ότι τα χρήματα είναι αυτά που λείπουν για να γίνει η πόλη μας καλύτερη, του θυμίζω πως ακόμη και στη περίοδο των παχιών αγελάδων, πάλι οι ίδιοι ήμασταν.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Χαίρομαι που υπάρχουν πολίτες που πέρασαν από δω είδαν και θυμούνται τα προβλήματα μας...δυστυχώς Λευτέρη είμαστε λίγο χειρότερα από όταν εσύ αγωνιζόσουν για τα κοινά ....του τόπου μας!!!
Είμαστε άνθρωποι του αρπα κόλα...δίχως προγραμματισμό και αυτό το βιώνουμε καθημερινά....