Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος κ. Σταθάκης Θεόδωρος που εισηγήθηκε το δεύτερο θέµα της ηµερήσιας διάταξης έκανε γνωστό στο Συµβούλιο τα παρακάτω: 
-Μετά τις συζητήσεις που έχουν γίνει µε διάφορους φορείς, µε τον Εµπορικό Σύλλογο και µε κόσµο που ζητάει την ίδρυση κάποιας αγοράς, θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσουµε σ αυτή τη διερεύνηση για να δούµε τι µπορούµε να κάνουµε στη πόλη µας. Γι αυτό προτείνω να ξεκινήσουµε µε τη σύσταση µιας επιτροπής για να συζητήσουµε τη δυνατότητα αυτή. 

-Χαιρετάκης: Θα µιλήσω σαν εκπρόσωπος του Εµπορικού Συλλόγου γιατί ο Πρόεδρος δεν µπορούσε να έρθει κι όχι µε την ιδιότητα του δηµοτικού συµβούλου. Εχουµε στείλει ένα .....
.... αίτηµα και συµφωνούµε. Η θέση του Εµπορικού Συλλόγου είναι η εξής: Ένας από κάθε παράταξη να συζητήσουµε τον τρόπο,πως θα λειτουργήσει η τοπική αγορά ώστε να προχωρήσουµε µαζί µε το ∆ήµο να παρθούν κάποιες κοινές αποφάσεις. Αυτό θα έχει το πιο σωστό αποτέλεσµα απέναντι και στα καταστήµατα και στους πολίτες και να µπορούµε και µεις οι ίδιοι σαν ∆ήµος και σαν Εµπορικός Σύλλογος να διαφυλάξουµε τα συµφέροντα των ανθρώπων που θα µπούνε µέσα στη τοπική αγορά και των επιχειρηµατιών και να µπορέσουµε επειδή δεν έχουµε και κάποια όργανα για να τα ελέγξουµε αυτά σαν ∆ήµος, όλοι µαζί ενωµένοι, ∆ήµος και Εµπορικός Σύλλογος να προχωρήσει όπως πρέπει. 
Προτείνουµε λοιπόν σαν Εµπορικός Σύλλογος τη σύσταση αυτής της επιτροπής, να γίνει µια συζήτηση, να καταλήξουµε σε κάποιες θέσεις και να έρθει προς ψήφιση στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο. 
 Στη συνέχεια ο κ.Πρόεδρος κάλεσε το Συµβούλιο να αποφασίσει. 

 Αριθµός απόφασης 178 
Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο µετά τα παραπάνω και διαλογική συζήτηση στη διάρκεια της οποίας δεν υπήρξε αντίρρηση 
 Αποφασίζει οµόφωνα 
Συστήνει 5µελή επιτροπή αποτελούµενη από τους: 
1) Τον Πρόεδρο του ∆ηµοτικού Συµβουλίου κ. Πιτσιγαυδάκη Χαράλαµπο. 
2) Τον ∆ηµοτικό Σύµβουλο κ. Σταθάκη Θεόδωρο. 
3) Τον ∆ηµοτικό Σύµβουλο κ. Χαιρετάκη Μιχάλη. 
4) Τον Πρόεδρο της ∆ηµοτικής Κοινότητας Κισάµου κ.Θεοδωρογλάκη Μιχάλη 
5) Εκπρόσωπος από τον Εµπορικό Σύλλογο Κισάµου ο οποίος θα ορισθεί µε απόφασή του.  
Έργο της Επιτροπής είναι η διερεύνηση λειτουργίας τοπικής αγοράς στη πόλη της Κισάµου και υποβολή της σχετικής εισήγησης στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο για λήψη τελικής απόφασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: