Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Πρόγραμμα εκδηλώσεων! Χανιά!!
Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 11:30 π.μ. θα γίνει στέψη του ανδριάντα του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου (πλατεία Ελευθερίας) και κατάθεση στεφάνων από τους διοργανωτές και σχολεία της πόλης. Μετά τη στέψη θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια θα ανακρουστεί, ...
..... από τη μουσική των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Θούριος του Εθνάρχη και ο Εθνικός Ύμνος.
Στις 18:00 μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Παγκρήτιας Έκθεσης Ιστορικού Υλικού «1770-1913 Πορεία προς την Ένωση».
Στις 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς των οργανωτών, θα ακολουθήσει ποίημα του Βαγγέλη Κακατσάκη με τίτλο: «1η Δεκεμβρίου 2013», ενώ ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής με θέμα: «1912: Η σύγκρουση του Ελευθερίου Βενιζέλου με τους Κρήτες Βουλευτές». Θα ακολουθήσει συναυλία από τη Χορωδία Χανίων και την Παιδική Χορωδία Βενιζελείου Ωδείου που θα τραγουδήσουν το έργο «Κρήτης Μεγαλυνάρι», μία καντάτα αφιερωμένη στην Κρήτη και στους αγώνες του κρητικού λαού, που οδήγησαν στο πολυπόθητο γεγονός της Ένωσης, σε ποιητική σύνθεση Βασίλη Χαρωνίτη και μουσική Γιάννη Μεντζελόπουλου. Αφηγήτρια θα είναι η Ρόζα Μοτάκη Κονταδάκη. Η εκδήλωση θα κλείσει με την παράδοση της υφαντής, από μετάξι, Ελληνικής Σημαίας από την Αποστολή Πηνελόπη Gandhi και το Λύκειο Ελληνίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: