Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΜΙΑΜΙΣΗ ΣΗΜΑΙΑ

Με 394 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει για ακόμη μια χρονιά την τιμητική δεύτερη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 48 χώρες.
Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).
Η "Γαλάζια Σημαία" αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο και στην Κίσαμο κυματίζουν μιάμιση σημαίες........ μια στα Φαλάσαρνα και η (μισή) κοινή με τον δήμο Κανδάνου στο Λαφονήσι.....



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γαλαζιες σημαιες κατα τη γνωμη μου πρεπει να δινονται σε παραλιες που διατηρουν την φυσικη ομορφια εδω δεν ξερω αν το αξιζουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Βάση του πίνακα με τις γαλάζιες σημαίες το Λαφονήσι δεν είναι μέσα, μιας και τα καμάρια της διαχειριστικής ομάδας φρόντισαν με τα καμώματά τους να αναρτηθεί και να αφαιρεθεί πέρυσι.
Αλλά και φέτος μυαλο δεν βάζουν μιας και οι μπολντόζες ξαναμπήκαν στην παραλία για να αλλάξουν την ακτογραμμή (να προσθέσουν άμμο), για να μπουν παραπάνω ομπρέλες. Το Λαφονήσι ήταν ένας παράδεισος, ο οποίος μακελεύτηκε στο βωμό του χρήματος. Οι λεγόμενοι προστάτες του και διαχειριστές του, τα τελευταία 2 χρόνια έβγαλαν λεφτά, πολλά λεφτά, για την τσέπη τους και μόνο (8 χιλάρικα διοικητικά έξοδα το μήνα , επί 12 μήνες και αυτά είναι τα επίσημα).Όσο για την προστασία του περιβάλοντος μπορούμε να δούμε όλοι μας την κατάντια της περιοχής ολόκληρης. Κύριοι διαχειριστές, συνταξιούχοι, πολεοδόμοι, θερμοκηπιάδες και λοιποί σας ευχαριστούμε που μετά από 2 χρόνια που είστε στα πράγματα καταφέρατε τόσα πολά καλά για τα χωριά μας και την προστασία τους. Άντε και με το καλό διαχειριστές και στα νέα νταμάρια του Στόμιου που θα μας αφήσετε παρακαταθήκη για το μέλλον των παιδιών μας...
Σας ευχαριστούμε...
Κογχυλάκης Κυριάκος συμβ. τοπικής κοινότητας Βάθης

Ανώνυμος είπε...

στο βωμο του χρηματος ολα λοιπον!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλά θα απαντήσει κανείς στις κατηγορίες του προέδρου της τοπικής κοινότητας Βάθης????

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι κατηγορίες,είναι η αλήθεια,όσο και αν δεν αρέσει σε ορισμένους.