Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΑΘΑΡΙ

Στην οριοθέτηση της ζώνης για το περιορισμό της εξάπλωσης του επιβλαβούς οργανισμού Rynchophorus ferrugineus (ρυγχοφόρος των φοινικοειδών) στις μη μολυσμένες περιοχές, προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης. Ως μολυσμένη ζώνη ορίστηκε η περιοχή που καλύπτει η κτηματική περιφέρεια της περιοχής Ελαφονησίου της ΤΚ Σκλαβοπούλας του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου. Σκοπός της οριοθέτησης είναι η αποφυγή της εξάπλωσης του επιβλαβούς εντόμου στις μη προσβεβλημένες περιοχές.
-Είδατε τι μαθαίνουμε από την περιφέρεια... η Σκλαβοπούλα του Ελαφονησιού.... έχει μολυσμένους φοίνικες.... όμως αυτή η είδηση είναι πολύ σοβαρή όχι για την Σκλαβοπούλα και τους εισαγόμενους της φοίνικες της, αλλά για το ότι το σκαθάρι βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στους 30 αυτοφυείς φοίνικες της Χρυσοσκαλίτισσας. (Φοίνικες του Θεόφραστου) 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

έχετε πάει να δείτε σε τι κατάσταση έχει φτάσει η συγκεκριμένη περιοχή με το μικροαπόθεμα του φοίνικα του θεόφραστου στην "Άσπρη λίμνη" Χρυσοσκαλίτισσας , από την αδιαφορία του Δήμου μας???????
Τι να πούμε για τα "Μεσογειακά εποχιακά Λιμνία" στο Λαφονήσι και το μονοπάτι που τα συνδέει μεταξύ τους και με την παραλία του Λαφονησίου!!!!
Τόσος κόπος , τόσα χρήματα και όλα εξαφανισμένα!!!!!
Αξίζουν προπάντων πολλά συγχαρητήρια στην Μονομετοχική Α.Ε. που ανταποδοτικά και άμεσα ενδιαφερόμενα τα συντηρεί και τα προστατεύει και δευτερευόντως στον Δήμος μας για το ενδιαφέρον που δείχνει !!!!!!
Φανταστείτε να πάει καμία καταγγελία στην Ε.Ε. για την κατάσταση που επικρατεί και πως αξιοποιήθηκαν τα χρήματα της!!!
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.