Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ .... ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ....

Προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Καστελίου θα υπογραφεί ανάμεσα στον Δήμο, το Τεχνικό Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Κρήτης.  Αυτό συμφωνήθηκε σε χθεσινή συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προκειμένου να συζητηθούν λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης.
Στόχος των συμμετεχόντων είναι να υπάρξει άμεσα μία ποιοτική μελέτη για το ιστορικό κέντρο της πόλης της Κισάμου και στη συνέχεια να αναζητηθεί η χρηματοδότησή της από κάποιο κοινοτικό ή εθνικό πρόγραμμα. 
ΜΙΑ ΙΔΕΑ .....
Μιλώντας ο δήμαρχος Κισάμου, κ. Γιώργος Μυλωνάκης, τόνισε πως  «Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε προγραμματική σύμβαση για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία. Θα γίνει μία τριμερής προγραμματική σύμβαση με τη συμμετοχή του Δήμου Κισάμου, του Τ.Ε.Ε. - Τμήμα Δυτικής Κρήτης και της Αντιπεριφέρειας. Στόχος της σύμβασης είναι να προχωρήσουμε σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και θα χωριστεί σε δύο φάσεις. Σε ένα επίπεδο ιδεών για να δούμε τι ακριβώς θα γίνει και σε ένα δεύτερο επίπεδο όπου θα προτείνονται πιο συγκεκριμένα πράγματα για το πώς θα γίνει το έργο. Πιστεύουμε ότι πραγματικά η Κίσαμος, το Καστέλι, αξίζουν αυτήν την ανάπλαση καθώς θα βοηθήσει πάρα πολύ στην προσέλκυση τουρισμού, αλλά θα εξυπηρετεί καλύτερα και τους κατοίκους».

Κατά σειρά ο 4ος δήμαρχος που θέλει μια ανάπλαση για το Τσαρσί.... οι 3 προηγούμενοι προσπάθησαν αλλά τα αποτελέσματα γνωστά .... Αλήθεια δεν θα ήταν προτιμότερο μια καλή συγκοινωνιακή μελέτη για να γλυτώσει η πόλη από αυτό το ανεπίτρεπτο κυκλοφοριακό χάλι;




Δεν υπάρχουν σχόλια: