Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ

Σπουδαία απόφαση -αν και είχε γίνει η ενοικίαση χώρου παλαιότερα δίχως όμως αποτελέσματα- πήρε ο δήμος Κισάμου σχετικά με τα παλαιωμένα πλαστικά των θερμοκηπίων που ως και σήμερα οι αγρότες πετούσαν ή έκαιγαν ανεξέλεγκτα στον Φαλασαρνιώτικο κάμπο. Η ρύπανση είχε φτάσει στο απροχώρητο, έτσι μετά από καταγγελίες ξανασκέφτηκαν την ενοικίαση χώρου όπου οι αγρότες θα τοποθετούν τα παλιά πλαστικά ώσπου η ΔΕΔΙΣΑ να τα πάρει!!
Νομίζω ότι το αυτό θα γίνει και για τον κάμπο του Λαφονησιού που και εκεί υπάρχουν πολλά θερμοκήπια!!
Το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση ειδικού κάδου για την τοποθέτηση των άδειων κουτιών με τα φυτοφάρμακα, μιας και αυτά είναι παραπεταμένα παντού!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας δεν χρειάζεται!!!!
Έχει μεριμνήσει ο Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοσκαλίτισσας και οι δύο ομάδες παραγωγών της περιοχής και έχει κατασκευαστεί ειδικός χώρος για την συλλογή των πλαστικών των θερμοκηπίων από το 2009.
Απλά οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι αρπακολατζήδες της περιοχής να σεβαστούν την προσπάθεια και να μην τα πετάνε έξω από τον περιφραγμένο χώρο και μετά να συκοφαντούν ότι τίποτα δεν είναι σωστό στην περιοχή που τους δέχτηκε για να βιοπορίσουν .
Βέβαια οι συκοφαντίες για αυτούς που προσπαθούν είναι το πιο απλό , ειδικότερα άμα θέλουμε με τις φωνές μας να καλύψουμε τις παρανομίες μας.
Τώρα δεν πιστεύω ο δήμος να έχει τάξει σε κάποιον ενοίκιο και να πάει να φτιάξει άλλον χώρο????
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Για νέο χώρο στην περιοχή του Λαφονησιού την πρόταση την εισηγήθηκε ο Κωστής Καστανοπουλάκης Ιάκωβε, είναι γραμμένη στην διαύγεια..ψάχνουν μάλλον άλλο χώρο δεν ξέρουν πως ήδη υπάρχει!!

Ανώνυμος είπε...

καλά άστο Γιάννη , ο συγκεκριμένος δεν ξέρει που είναι οι λιμνοδεξαμενές . ούτε με GPS δεν τις έβρισκαν με τα δικά μας εκλεγμένα σαΐνια όταν χρειάστηκε?????
Αλλά για να το πει αυτός , κάτι που το ήξερα , ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΊ , γιατί πάντα πρώτος τρέχει ο λαγός????
Και κάτι για να το εμπεδώσει η δημοτική μας αρχή : οι λιμνοδεξαμενές στην Χρυσοσκαλίτισσα και στους Αγίους Θεοδώρους θα ανακατασκευαστούν , όσο και ας μην θέλουν και καλό είναι να μην ψάχνουν και πολύ το γιατί και με ποιο τρόπο , απλά να συμβιβαστούν με την ιδέα και ας χαρούν ότι έστω επί διακυβέρνησή τους θα γίνει αυτό!!!!!
ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΤΑΙ !!!!
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.
Υ.Γ. : ΄το είπε πλαγίως κάποιος σήμερα σήμερα στην εσπερίδα για την διαχείριση του νερού στο δημαρχείο , αλλά που να το πάρετε είδηση , αφού αλλού έχετε τον νου σαςςςςςςςςςςςςςςςςς!!!!!!!!!!