Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΤΑ BLOGS !!!!!

Γράφει ο Στέφανος Μυτιληναίος
«Τάξη» στο διαδίκτυο θέλει να βάλει ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Αφού έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας… Δήλωσε: «Πολλές φορές το διαδίκτυο φιλοξενεί έγκλημα. Όταν κάποιος απειλεί τη ζωή κάποιου, έχει διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας, όταν κάποιος δυσφημεί, χωρίς να υπάρχει ουσία, υπάρχει το θέμα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Πολλές φορές όλοι αυτοί είναι ανώνυμοι – δεν τους ξέρει κανένας, δεν έχει κανείς την ευθύνη αυτών που αναρτώνται στο διαδίκτυο…».
ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: Όταν κάποιος απειλεί τη ζωή κάποιου, είπε ο Υπουργός, έχει διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κάθε φορά δηλαδή που κάποιος από εμάς έχει φωνάξει ή έχει πει για κάποιον «θα τον σκοτώσω», δίχως να το εννοεί κυριολεκτικά, διαπράττει απόπειρα ανθρωποκτονίας; Να το ξέρουμε αυτό…
Από εκεί και πέρα έχουμε μεγάλη περιέργεια πώς θα το νομοθετήσει αυτό ο Υπουργός, αφού τα blog δεν υπάγονται στην ελληνική νομοθεσία.
Τo «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com, καλύπτεται απ’ την Αμερικανική νομοθεσία, που προβλέπει ρητά πως «δεν επιτρέπεται να γίνει άρση του απορρήτου λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης».
Αν ο εισαγγελέας που το χειρίζεται κρίνει ότι δεν πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως είναι ο εκβιασμός) ΜΟΝΟ TOTE γίνεται άρση. Στις ΗΠΑ, οι bloggers προστατεύονται από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, που δίνει σε όλους «το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. To 2006, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας γνωμοδότησε ότι οι bloggers «δεν θα διώκονται ποινικά αν ο διαδικτυακός τους τόπος φιλοξενεί σχόλια αναγνωστών που είναι συκοφαντικά προς τρίτα πρόσωπα.» Λίγο αργότερα μάλιστα το ίδιο δικαστήριο αναγνώρισε και το δικαίωμά τους «να μην αποκαλύπτουν τις πηγές τους».
Επίσης, να υπενθυμίσουμε τι έλεγε ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση. Το απόσπασμα είναι από δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ τον Ιούλιο του 2009:
«Η γνωμοδότηση του Γ. Σανιδά για άρση της ανωνυμίας σε ιστολόγια και κινητά «έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία επί του θέματος και δείχνει επικίνδυνη άγνοια έως και αδιαφορία για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων» .......
..δήλωσε την Τετάρτη ο Σταύρος Λαμπρινίδης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σκοπεύει μάλιστα να στείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Αρχή Προστασίας Δεδομένων και να καταθέσει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Όλες οι ευρωπαϊκές Οδηγίες αλλά και οι γνωμοδοτήσεις των Ευρωπαϊκών Αρχών Προστασίας Δεδομένων είναι κατηγορηματικές ως προς το γεγονός ότι τα «δεδομένα κίνησης» μιας ηλεκτρονικής επικοινωνίας (ποιος επικοινώνησε με ποιον, πότε, από ποια ηλεκτρονική διεύθυνση ή τηλέφωνο, κλπ.) αποτελούν προσωπικά δεδομένα και εμπίπτουν ρητά στο απόρρητο των επικοινωνιών» αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ».
Σύμφωνα με τον κύριο Λαμπρινίδη λοιπόν,  όλα αυτά που μας λέτε κύριε Παπαϊωάννου έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία επί του θέματος και δείχνουν επικίνδυνη άγνοια…
Τι έχετε να απαντήσετε κύριε Παπαϊωάννου, όχι σε εμάς, αλλά στον κύριο Λαμπρινίδη;
Περαστικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: