Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το άρθρο 5 του νόμου 1894/90 (ΦΕΚ 110Α), όπως αυτός ισχύει σήμερα σε συνδυασμό με το άρθρο 75, παρ.Ι, στ 1 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν.3463/2006-ΦΕΚ 114Α) που ισχύει παράλληλα με το ν.3852/2010 "Πρόγραμμα Καλλικράτης" ορίζει ότι:
"Η κινητή σχολική περιουσία μπορεί να ανακατανέμεται από τον αντίστοιχο οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης στις σχολικές μονάδες της περιοχής του. Αν παύσει η λειτουργία σχολικών μονάδων, ο αντίστοιχος οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης, με απόφαση του συμβουλίου του, καθορίζει τον τρόπο χρήσης των διδακτηρίων και εκμετάλλευσης της σχολικής περιουσίας... Η χρήση των διδακτηρίων αυτών και εκμετάλλευση της περιουσίας τους κατά τον πιο πάνω τρόπο δεν πρέπει να αποκλείει την τυχόν επαναλειτουργία τους. Τα σχολικά κτίρια χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση κάθε είδους εξετάσεων με αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας".
Άρα στο χέρι του δήμου -σχολικές επιτροπές- όλα τα κλειστά σχολεία, που μπορεί να τα αξιοποιήσει και ..όχι να τα νοικιάζει για άλλες χρήσεις.....Το ερώτημα τώρα που έρχεται στο μυαλό μου είναι για την Σχολή Κωφαλάλων στο Καστέλλι. Το σχολείο είναι κλειστό 2-3 χρόνια, με εμφανή πλέον τα σημάδια αδιαφορίας, άραγε που ανήκει; Ο χώρος κάνει για πολλές χρήσεις .... ιδιαίτερα για αθλητικές αλλά και πολιτιστικές δραστηριότητες. Ξέρει κανείς που ανήκει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: