Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Ως και σήμερα οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων της περιοχής μας προσέφεραν τις υπηρεσίες τους έναντι αμοιβής........Σήμερα αναβαθμίστηκαν και απόκτησαν θεσμοθετημένες αρμοδιότητες και ευθύνες! Έτσι συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στις οποίες καλούνται υποχρεωτικά με δικαίωμα ψήφου για θέματα που αφορούν την κοινότητα. Ενεργούν πληρωμές με την πάγια προκαταβολή. Εποπτεύουν την συντήρηση του δικτύου εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας.
Μεριμνούν για την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, για την αποκατάσταση ζημιών επείγοντος χαρακτήρα σε δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και ανάθεση εργασιών σε περίπτωση άμεσου κινδύνου, για την αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο φωτισμού.
Είναι  υπεύθυνοι της ομάδας πυρασφάλειας της κοινότητας και φυσικά οι μόνοι αρμόδιοι για την προστασία της δημοτικής περιουσίας στα όρια ευθύνης τους.
Οπότε άξιος ο μισθός τους.......ο παλιός βέβαια είναι αλλιώς και αφού του τάζεις πρέπει να κρατάς την υπόσχεση σου....έτσι οι παλιοί πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για τα χρωστούμενα τους και το αρμόδιο Ειρηνοδικείο Κισάμου διατάσσει δικαστικά το τότε Δήμο Μηθύμνης και τώρα Δήμο Κισάμου να αποζημιώσει τους  Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων. Το ποσόν που χρωστάει ο δήμος Μυθήμνης στους προέδρους των τοπικών συμβουλίων κρατηθείτε ανέρχεται στο  ποσό 43.569.28€ και πρέπει άμεσα να το πληρώσει.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι όλοι μας πάμε να βγάλουμε και από την μύγα ξίγκι, αλλά αφού ο νόμος το λέει ας πρόσεχαν. Φυσικά κάποτε πρέπει ο θεσμός της αυτοδιοίκησης να ξεφύγει από τα παιχνίδια των εκάστοτε υποσχόμενων και να γίνει καθαρά εθελοντικού χαρακτήρα. Όποιος αγαπά τον τόπο του προσφέρει δίχως μεροκάματο..εξάλλου αν διαβάσετε προεκλογικά τις υποσχέσεις των υποψηφίων αρχόντων μας βλέπεις...... ότι από αγάπη ξεχειλίζουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: