Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ...ΧΑΧΑΧΧΑΧΑ

Δεν πρόλαβε να παραλάβει στην νέα του θέση και  εξήγγειλε διαδικασίες εξπρές για έκδοση οικοδομικών αδειών, ο Γ. Παπακωνσταντίνου.  Προανήγγειλε δε την κατάργηση των πολεοδομιών και μεταφορά αρμοδιοτήτων τους στους μηχανικούς, την σύσταση νέου σώματος ελεγκτών που θα κάνουν τουλάχιστον μία αυτοψία σε κάθε οικοδομή και δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου για το σύνολο των κτιρίων της χώρας,  Φυσικά ο τα προβλέπων όλα, (τον ξέρουμε απο την θητεία του στο υπουργείο οικονομίας) ξέχασε να δει το πρόβλημα στην περιοχή μας, που την οικοδομική άδεια την παίρνουν οι αγανακτισμένοι δημότες μας, μετά από ένα-δυο χρόνια..... λόγω του ότι η αρχαιολογική υπηρεσία βρίσκεται σε λήθαργο με αποτέλεσμα να πηγαίνουν όλα πίσω! Αλλά και για την πάρουν θα κτίσουν αν καταλάθος βρεθούν αρχαία στο οικόπεδο τους ..μέσα σε μια πενταετία. Δηλαδή διαδικασίες εξπρες!!
-Ποιος φταίει; ....έ το χάλι μας...και οι υπόλογοι που αδιαφορούν!
Πάντως στόχος των αλλαγών, του παντογνώστη, είναι η πάταξη της διαφθοράς, των καθυστερήσεων και της αδιαφάνειας στην έκδοση οικοδομικών αδειών. Καλά γεράματα.....λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: