Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΣΤΟΧΕΥΣΑΤΕ...ΠΥΡ

Ομαδικό πυρ σήμερα στο παιδί.....επιστολές κατά ριπάς...για τα "κόλπα του Λαφονησιού" στην εφημερίδα των Νέων Οριζόντων. Μάλιστα σε μια επιστολή που αναφέρεται για το κεδροδάσος....η απάντηση είναι σφαλιάρα ......"Όταν κάποιος -εκ του νόμου αρμόδιος-αναφέρεται με σχόλια κρίνοντας τους άλλους, θα πρέπει πρώτα να κρίνει τον εαυτόν του προκειμένου να είναι αξιόπιστος. Η νομοθεσία είναι σαφέστατη για το ποιος έχει την ευθύνη διαχείρισης και προστασίας των Δασών και των Δασικών οικοσυστημάτων".
Το άλλο ερώτημα που βγαίνει από τις επιστολές βέβαια, και εδώ πρέπει να μας απαντήσουν οι επιστολογράφοι είναι, ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται όταν γίνονται αόριστες αναφορές για το Λαφονήσι; Επιτέλους ας βγει όλη η αλήθεια...για να καταλάβουν και οι απλοί πολίτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: